Головна » 2015 » April » 24 » Година-реквієм пам'яті жертв Чорнобиля відбулася у Нововолинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
20:54
Година-реквієм пам'яті жертв Чорнобиля відбулася у Нововолинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
Година-реквієм пам'яті жертв Чорнобиля відбулася у Нововолинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)

   Цьогоріч виповнюється 29 років з дня катастрофи на Чорнобильській АЕС. Напередодні сумної річниці у Нововолинському історичному музеї провели годину-реквієм «Чорна трагедія на кольоровій землі» для учнів ліцею-інтернату.

   Страшна трагедія не оминула і жителів нашої області, нашого міста. Сотні добровольців цієї квітучої весни відправилися назустріч невідомій небезпеці. Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя Волинського краю виданням «Грані подвигу».

   На унікальності цього видання наголосила гостя заходу - голова Іваничівської організації ВГО інвалідів «Союз Чорнобиль України» Світлана Костюк. У книзі поіменно згадується кожен волинянин, хто брав участь у ліквідації катастрофи. І ці імена ми повинні пам’ятати і пишатися земляками. Сама ж Світлана Костюк написала чимало віршів про Чорнобильську трагедію.

   Своїми спогадами про боротьбу з невидимим ворогом поділився учасник ліквідації наслідків аварії, лікар-хірург, депутат міської ради Магомед Магомаєв.

   Уже давно віддзвеніли Чорнобильські дзвони, а ми пам’ятаємо тих, хто пішов у вогонь. Імена цих мужніх героїв, які виявили жертовність і високий патріотизм та ціною власного життя зупинили цю катастрофу, пам’ятає уся Україна.

Джерело: Нововолинська міська рада

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 896 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]