Головна » Нововолинський народний історичний музей

   У рамках реалізації освітнього проекту «Школа підтримки культури та туризму» 13 серпня з метою обговорення ідеї розвитку галузі культури та туризму в історичному музеї Нововолинська відбулася зустріч на тему: «Відкрий для себе Волинь туристичну».

   У Нововолинському міському історичному музеї відбулася тематична екскурсія за участю представників вугільної галузі міста та громадської ради при виконавчому комітеті Нововолинської міської ради. Захід приурочений 60-літтю підняття на-гора перших тонн „чорного золота” та 75-й річниці утворення Волинської області.

   У Нововолинському народному історичному музеї відбувся урок присвячений 69 річниці від дня Великої Перемоги під назвою "Хай покоління пам’ятають, які герої в них були".

   Виставка „Земля України Великдень стрічає” відкрито у Нововолинському міському історичному музеї. На виставці можна побачите роботи місцевих писанкарок та прекрасні твори учнів школи мистецтв.

   У Нововолинському міському історичному музеї відкрито виставку робіт нововолинців „Шевченко у пам’яті нововолинців”, присвячена 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. Вишиті картини, рушники, серветки, книги, статті, присвячені постаті генія української нації Тараса Шевченка.

   Фонди Нововолинського міського історичного музею поповнила картина, що передає дух столичного Євромайдану. Її написала місцева художниця Віра Здрок.
„…І слава їх встає не вмерши,
    Ятрить крізь відстані і час…”
під такою назвою у Нововолинському народному історичному музеї відбувся урок пам’яті, присвячений героям Крут.
Новорічно-різдвяна виставка у Нововолинському музеї (ВІДЕО).
   Значимою новорічною подією у культурному житті Нововолинська стала виставка різдвяної атрибутики вихованців художнього відділу школи мистецтв, що експонується у Нововолинському міському історичному музеї.
   У народному історичному музеї Нововолинська відкрилася виставка картин Лідії Стрижачук під назвою „Озирнися, світ прекрасний”. Лідія Стрижачук наймолодша з викладачів образотворчого мистецтва та художньої культури Нововолинської школи мистецтв.
   У Нововолинському народному міському історичному музеї відкрилася виставка, присвячена 80-й річниці Голодомору в Україні під назвою „Скорботна пам’ять поколінь”. На урочистому відкритті були присутні учні 7-го класу ЗОШ№4.
Екскурсія для майбутніх гірників.
   З ініціативи керівництва ДП „Волиньвугілля” та відділу з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю міськвиконкому в Нововолинському історичному музеї відбулася тематична екскурсія для вихованців вищого професійного училища, які навчаються за гірничими спеціальностями.
   18 травня відзначатиметься Міжнародний день музеїв. Нововолинському народному історичному музею весною виповнилося 15 років. На даний час у ньому нараховується 5932 експонати, 1375 із яких – із фонду оригіналів. У міській скарбниці історії з дня її відкриття успішно й творчо трудиться директор закладу Надія Войтюк.
   У Нововолинському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки декоративно-ужиткового мистецтва. ЇЇ підготували вихованці художнього відділення дитячої школи мистецтв.
Нова виставка – в історичному музеї міста Нововолинська.
   У Нововолинському історичному музеї відкрито виставку робіт викладача кафедри дизайну і теорії мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – Надії Бабій.
   З 22 лютого у Нововолинському історичному музеї відкрито виставку під назвою „Огню іскра великого повік не вгасає”, яка присвячена 142-ій річниці від дня народження геніальної поетеси, драматурга, перекладача – Лесі Українки.
У Нововолинському історичному музеї відбувся захід, присвячений пам’яті Героїв Крут.
   29 січня у Нововолинському міському історичному музеї відбувся захід „І слава їхня невмируща, ятрить крізь відстані і час”, присвячений пам’яті Героїв Крут.
У Нововолинському історичному музеї відбувся краєзнавчий ранок, присвячений 115-й річниці від дня народження О.М. Цинкаловського.
   22 січня у Нововолинському міському історичному музеї відбувся краєзнавчий ранок „Життя, дароване Волині”, присвячений 115-й річниці від дня народження патріарха волинської історичної науки і краєзнавства О.М. Цинкаловського.
У Нововолинському історичному музеї відкрито виставку художника Віталія Манойла.
   4 грудня 2012 року у Нововолинському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття персональної виставки художника із Жовтневого Віталія Манойла „Чуття і мислі прагнуть висоти”. На захід завітали представники міської влади, друзі, колеги по пензлю.
У Нововолинському історичному музеї знову демонструється виставка картин Олександра Вольського.
   У Нововолинському народному музеї знову демонструється виставка картин Олександра Вольського, члена Національної спілки художників України. Для огляду представлені 23 роботи цієї відомої в нашому краї людини.
Нововолинський історичний музей поповнився новим експонатом.
   Розділ археології Нововолинського історичного музею поповнився унікальним експонатом глибокої давнини – ручною зернотерткою або розтирачем, – повідомила директор установи Надія Войтюк. – Відкопав її на своїй дачі біля річки З. Буг Сівачинський Дмитро Савович.
У Нововолинському історичному музеї вшанували пам’ять художника Олександра Вольського.
   Олександру Павловичу Вольському цими осінніми днями виповнилося б 85. Та шість років тому перестало битися серце члена Національної спілки художників України, лауреата мистецької премії імені Йова Конздзелевича. Його пам’ять вшанували у Нововолинському народному історичному музеї. Про визнаного майстра пензля Олександра Вольського згадували рідні, друзі, колеги.
У Нововолинському історичному музеї представлено творчі доробки колишнього шахтаря.
   Уже стало традицією, що працівники Нововолинського історичного музею систематично влаштовують різноманітні виставки, даючи можливість кожному відвідувачу долучитися до світу прекрасного. Сьогодні нововолинці мають приємну нагоду познайомитися з творчими доробками Юрія Донських, художника із м. Володимира-Волинського.
Відбулася екскурсія молодих гірників у Нововолинський історичний музей.
   З ініціативи генерального директора ДП „Волиньвугілля” Анатолія Заболотнього та відділу з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю міськвиконкому відбулась тематична екскурсія для молодих гірників у Нововолинському міському історичному музеї. Його директор Надія Войтюк розповіла про історію волинської землі, на якій виріс шахтарський Нововолинськ.
У Нововолинському історичному музеї відбувся захід з нагоди 120 річниці з дня народження Арсена Річинського.
   В історичному музеї міста Нововолинська відбувся захід з нагоди 120 річниці з дня народження громадського діяча, культуролога, релігієзнавця Арсена Річинського, у якому взяли участь представники громадських організацій.
У Нововолинському історичному музеї відкрили виставку вишитих робіт Віктора Волинця.
   У Нововолинському історичному музеї урочисто відкрили виставку вишитих робіт Віктора Волинця „Крізь вушко голки долю переллю”. Так сталося, що сьогодні він в інвалідному візку. До цього 20 років  віддав роботі у правоохоронних органах, пройшов нелегкі дороги Афганістану. Проте не падає духом. Знайшов собі заняття для душі. Сьогодні у музеї вперше представлено понад сорок творчих доробків різної тематики: ті, що передають красу навколишнього світу, дитячі й картини  духовного спрямування, рушники, які вишивав на щастя і долю своїм донечкам.
У Нововолинській школі №4 відкрито народознавчу світлицю.
     У Нововолинській школі №4 відкрито народознавчу світлицю. До її створення причетна сім’я місцевого патріота  Гната Сторонського. Чимало музейних експонатів привезено  з села Ясениця-Сільна Львівської області,  звідки бере свій початок  родинне коріння Сторонських.  Сам Гнат  Олексійович  стверджує, що їх  гілка  належить до родинної крони  Марії Кульчицької – матері    Івана Франка.
У Нововолинському історичному музеї відкрили виставку художника М.Казюліна.
« 1 2 3 4