Головна » Архів матеріалів

   За перемогу в П’ятій обласній рейтинговій акції „Музейна подія року на Волині – 2013” відзначено:

   16 травня 2014 року управління культури Волинської облдержадміністрації, Волинський краєзнавчий музей, Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, в рамках „Регіональної програми розвитку культури, мистецтва і туризму в області на період 2011-2015 роки”, провели V Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Волинський музей: історія і сучасність”, присвячену 85-річчю Волинського краєзнавчого музею та 24-й річниці Незалежності України.

   15 травня в Музеї етнографії Волині та Полісся при Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбувся майстер-клас із петриківського розпису.

   15 травня у Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки в рамках науково-практичного семінару “Олександр Рисак. Особистість. Творчість. Доля”, присвяченого 75-річчю від дня народження професора Олександра Опанасовича Рисака, відбулася літературно-мистецька година на вшанування пам’яті відомого вченого-лесезнавця.

   Музей волинської ікони до Міжнародного дня музеїв презентує нещодано відреставровану ікону „Благовіщення” XVIII ст. Реставраційні роботи були проведені реставратором Волинського краєзнавчого музею Ларисою Обухович.

   35 малярських робіт з багатого творчого доробку подружжя Романа та Надії Федин на запрошення обласного відділення Українського фонду культури представили у виставковій залі Ковельського історичного музею.

   Волинський краєзнавчий музей 16 травня 2014 року проводить V наукову конференцію „Волинський музей: історія і сучасність”, присвячену 85-річчю Волинського краєзнавчого музею та 24-й річниці Незалежності України.

П Р О Г Р А М А

   15 травня відкрито ювілейну виставку „Волинський краєзнавчий музей – скарбниця історико-культурної спадщини волинського краю”, присвячену 85-річчю від дня заснування музею.

   20 років тому відкрився історичний музей при Радехівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Любомльського району. Про його роботу розповіла у телевізійних новин Волинська ОДТРК:

   Таку назву має персональна виставка волинської художниці Валі Михальської, яка минулої неділі відкрилася у Музеї-садибі В’ячеслава Липинського, що в селі Затурці Локачинського району.

   22-23 травня 2014 року в приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку відбудеться  Х ювілейна конференція «Любартівські читання», присвячена 585-й річниці з’їзду Європейських монархів у місті Луцьку.

   Колектив Художнього музею у Луцьку готується до проведення Міжнародної акції «Ніч музеїв». З присвятою Тарасові Шевченку, в ніч із 17 на 18 травня, відбудеться культурно-мистецький проект «Український романтизм» за участі Тараса Компаніченка та гурту «Хорея Козацька».

   У Музеї історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району, відкрили виставку «Революція Гідності». Тут експонуються документальні фото, листівки і плакати, саморобні гасла-заклики мирних мітингувальників Євромайдану проти корумпованого режиму Януковича.

   Чимало цікавих експонатів зібрано в кімнаті-музеї, який діє в приміщенні міськрайонної організації Спілки ветеранів Афганістану. Про його роботу з військово-патріотичного виховання молоді розповіла у телевізійних новин Волинська ОДТРК:

   18 травня 2014 року у музеї відбудеться Форт-буаяр для учнів молодшого та середнього шкільного віку «Чи знаємо ми Лесю Українку?». Пропонується подумати, дати відповіді і взяти участь у літературних, теоретичних та ігрових конкурсах. Гра командна.

   Всеукраїнська акція з розгортання найбільшого державного прапора України відбулася 13-го травня на Замковій площі міста Луцька. Під час заходу український стяг «надули» на три метри у висоту й під ним співали Гімн.

   Волинський краєзнавчий музей та його відділи і філіал запрошують на святкові заходи з нагоди Міжнародного дня музеїв та 85-річчя головного музею Волині:

   8 травня у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулося відкриття відділу Другої Світової війни. Центральна районна бібліотека долучилася до цієї події, розгорнувши книжкову виставку «У вихорі війни». Присутні мали змогу ознайомитися з літературою про найважливіші військові операції на шляху до Перемоги.

   У Нововолинському народному історичному музеї відбувся урок присвячений 69 річниці від дня Великої Перемоги під назвою "Хай покоління пам’ятають, які герої в них були".

   8 травня у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулось відкриття експозиції, присвяченої Великій Вітчизняній війні.

   7 травня у Музеї волинської ікони відкрилася виставка „Царице Миру, молись за нас…”. На виставці представлені більше 50 ікон Богородиці XVII-ХХІ ст. з колекцій Музею волинської ікони, Митрополита Волинського і Луцького УПЦ Ніфонта і Митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла.

   7 травня 2014 року у Волиському краєзнавчому музеї відбувся вечір-портрет Людмили Василівни Бублейник (24.06.1934 – 09.05.2013) «Світлий спогад про світлу людину» з циклу «Відомі жінки Волині».

   7 травня в приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулась презентація виставки «Друга світова війна в Україні крізь призму агітплаката». Створена вона на основі експонатів із музейних фондів, які в рамках даної виставки вперше об’єднані в концептуально єдину колекцію.

   У Музеї історії Луцького братства лучани зблизька знайомились зі старожитностями XIV – XVI століть і слухали про життя Волині у Литовську добу. Оскільки молодий Музей Братства вже є повноправним підрозділом Волинського краєзнавчого музею, то організаторами такої зустрічі стали його науковці. Зустріч, попередньо анонсовану на музейному сайті, присвятили 585-річчю унікальної для Луцька події – з’їзду монархів 1429 року.

   У Ковельському історичному музеї розгорнуто фотовиставку «Ковельщина у вогні. Хроніка 1941-1944 років», приурочену 69-ій річниці з Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Експозиція світлин про часи окупації та визволення Ковеля та Ковельського району створена за копіями матеріалів німецьких архівів, які стали доступними широкому загалу кілька років тому.

   До 85-річчя Волинський краєзнавчий музей отримав в подарунок від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта твори декоративно-ужиткового мистецтва другої половини ХХ століття.

   23 квітня 2014 року після тривалої хвороби перестало битися серце доктора географічних наук (з 2007 р.), професора, президента Товариства дослідників Волині, першого голови Житомирської обласної організації Всеукраїнської спілки краєзнавців (нині – НСКУ), відмінника народної освіти України, лауреата Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка (2010) та премії імені Дмитра Яворницького (2012 р.)

Миколи Юхимовича Костриці

   29 квітня у Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Холмщина. Історія трагедії. Події та долі», приуроченої 70-ій річниці примусового виселення етнічних українців з території Польщі у 1944-1947 роках. На виставці представлені матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею.

   З нагоди 108-ої річниці від дня народження видатного земляка в Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулась літературна година, на яку були запрошені учні 11 класів міської школи-гімназії №2.

   У Волинському технікумі НУХТ відбувся лекторій на тему «Історія УПА на Волині». Його для студентів провів старший науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Сергій Лис. Після закінчення лекторію, для студентів провели екскурсію по експозиції Музею жертв тоталітарних режимів.

   Кабінет Міністрів України підвищить зарплати бюджетникам з 1 жовтня 2014 року. Постанова КМУ від 25 березня 2014 р. №110.

   Музей історії Луцького братства започатковує серію зустрічей під гаслом «Еліта в історичній ретроспективі» у рамках проекту Дискусійний майданчик «Музей – громаді». Перша зустріч на тему «Волинська еліта в литовську добу: здобутки і втрати (до 585-річчя Луцького з’їзду монархів 1429 р.» відбудеться 24 квітня. Початок о 15.00 год.

   Волинський краєзнавчий музей спільно кафедрою документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 23 квітня проводить семінар-практикум музейних працівників Волинської області на тему „Організація роботи районних та сільських музеїв в сучасних умовах”.

П Р О Г Р А М А

« 1 2 ... 116 117 118 119 120 ... 150 151 »