Головна » Архів матеріалів
У Затурцівському музеї В’ячеслава Липинського відкрито виставку творчих робіт Юрія Савки.
   17 січня у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкрито виставку творчого доробку лучанина, визнаного майстра художньої вишивки Юрія Савки, відомого своїм талантом далеко за межами Волині.
Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони (відео).
   17 січня у Музеї волинської ікони вже вп’яте відбулися Різдвяні зустрічі. Цього разу з колядками і щедрівками виступив кліросний хор „Богоспів” Свято-Троїцького кафедрального собору.
У Волинському краєзнавчому музеї проведено історичну годину, присвячену Олександру Цинкаловському.
   15 січня у Волинському краєзнавчому музеї відбулася історична година „Його життя – то плідна праця”, присвячена 115-річниці від дня народження і 30-й по смерті професора Олександра Цинкаловського, історика, етнографа, археолога, нашого земляка.
   14 січня виповнюється 90 років від дня народження Василя Кмецинського (1923-1991), волинського краєзнавця, засновника музейної справи на Камінь-Каширщині першого директора Камінь-Каширського краєзнавчого музею.
   В Іваничівському історичному музеї діє виставка новорічно-різдвяної атрибутики „Три празники в гості…”. На ній представлені роботи школярів загальноосвітніх навчальних закладів Іваничівського району та Будинку дитячої і юнацької творчості – учасників районної виставки-конкурсу „Новорічний подарунок” і „Святвечір”.
   14 січня з 09.00 до 18.00 год. Харківська міська громадська організація радіоаматорів „Товариство друзів радіо”, в особі президента М.М.Панченка, за погодженням з дирекцією Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку, буде проводити ліцензованим радіоаматором Л.М.Степанцем (особистий позивний UR2LM) радіомовлення з території заповідника.
   Київського режисера Андрія Приймаченка настільки вразив Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки у Луцьку, що він вирішив розрекламувати його жителям та гостям міста.
Відбулося нагородження переможців Дев’ятого обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики „Святвечір”.
   10 січня у Волинському краєзнавчому музеї відбулося підбиття підсумків та нагородження переможців Дев’ятого обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики „Святвечір”, організованого музеєм та управлінням культури Волинської облдержадміністрації.
   Разом із святом „Різдво у Косачів”, яке відбулося 9 січня, в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася персональна виставка Валентини Михальської „Я живу, тому що люблю” (живопис, графіка).
   9 січня в музеї Лесі Українки с.Колодяжне відбулося свято „Різдво у Косачів”. Наукові співробітники музею розповіли про традицію святкування Різдва в Косачів. Любили це свято в родині, адже воно створювало неповторну ауру запахом свіжозрубаної, принесеної з лісу ялинки, святковою метушнею по приготуванню особливих страв, чеканням гостей з Києва, врядженням ялинки.
   9 січня в дирекції Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку були підведені підсумки конкурсу дитячого малюнка „Свято святого Миколая у Луцьку” і відкрита виставка дитячих малюнків.
   9 січня на базі районної гімназії відбувся районний семінар керівників шкільних музеїв. З інформацією про виконання Програми національно-патріотичного виховання шляхом активізації музейної справи виступила методист РМК Трач Валентина. Були надані методичні рекомендації щодо планування роботи шкільних музеїв на друге півріччя та ведення документації.
   Згідно розпорядження голови Ківерцівської районної ради від 02.01.2013 року Метеха Ганна Василівна призначена виконуючою обов’язки директора комунального підприємства „Ківерцівський районний краєзнавчий музей”.
   Нещодавно Володимир-Волинському історичному музею надіслано книгу „Агатангел Кримський – учений та письменник” про життя та наукову діяльність славетного академіка. Її автор – Євген Білоусов з Феодосії, дитячий письменник, автор сорока книг для дітей та юнацтва.
У Торчинському історичному музеї проведено день пам’яті Григорія Гуртового.
   На базі Торчинського народного історичного музею було організовано і проведено день пам’яті „Незрадливий подвижник українського духу”, присвячений Світлій Пам’яті Григорія Олександровича Гуртового.
Колодяжненський музей Лесі Українки поповнився новими експонатами.
   Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки поповнився новими експонатами – двома виданнями „Лісової пісні”.
Оголошено конкурсу „Символіка Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку”.

Положення
про проведення конкурсу
«Символіка Державного історико-культурного
заповідника у м. Луцьку»
Вітання з Новим роком та Різдвом Христовим!

З Новим роком та

Різдвом  Христовим!
У Волинському краєзнавчому музеї – виставка робіт учасників Дев’ятого обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики „Святвечір” (ВІДЕО).
   З 28 грудня 2012 року у Волинському краєзнавчому музеї відкрита для відвідування виставка робіт учасників Дев’ятого обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики „Святвечір”. Традиційно до різдвяних свят Волинський краєзнавчий музей оголошує проведення обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики серед учасників різних вікових категорій. Започаткований він був у 1993 році і проводиться через рік. На основі поданих на конкурс робіт у музеї створена виставка „Святвечір”.
У Волинському краєзнавчому музеї – новорічне свято для малечі.
   27 грудня у Волинському краєзнавчому музеї для дітей працівників музею було організоване новорічне музейне свято.
У Волинському краєзнавчому музеї гостини Зимоньки-Зими.
   Напередодні різдвяно-новорічних свят у відділі природи Волинського краєзнавчого музею проводились екскурсії-казки „Гостина у Зимоньки-Зими” із циклу „Чарівні пори року” для учнів молодших класів шкіл міста Луцька. Діти здійснили захоплюючу подорож залами музею із казковою гостею – Зимою, познайомились із життям природи у холодну пору року, дізнались чимало цікавого про зимівлю тварин і про те, як люди допомагають звірям і птахам вижити в голодний і холодний період.
Музей історії Луцького братства став відділом Волинського краєзнавчого музею.
Волинська обласна рада
ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Рішення
 
Про утворення у Волинському краєзнавчому
музеї відділу – „Музей історії Луцького
братства”
У Любомльському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Трагедія Голокосту на Любомльщині”.
   25 грудня у Любомльському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Трагедія Голокосту на Любомльщині (70-річчя масового розстрілу євреїв)”. Основна мета експозиції – розповісти про українців, мешканців Любомльщини, які в період війни ціною своїх життів рятували єврейські родини від фашистської катівні.
У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку „В’ячеслав Чорновіл: життя присвячую Україні”.
   24 грудня у Волинському краєзнавчому музеї відкрилася фотодокументальна виставка „В’ячеслав Чорновіл: життя присвячую Україні”. Створена вона на матеріалах музею, для доповнення постійно діючої частини експозиції, де представлені теми по дисидентському русі та діяльності Народного Руху України в часи перебудови. В основі виставки – світлини В’ячеслава Максимовича з різних періодів його життя, документи щодо його діяльності як правозахисника та політичного діяча.
Шкільний навчальний клас-музей, присвячений життю та діяльності відомого математика Михайла Кравчука, відкрили у Луцьк.
   У Луцькому НВК №26 відкрили спеціалізований клас-музей, присвячений відомому волинському математику Михайлу Пилиповичу Кравчуку. Доклав чимало зусиль, аби цей клас функціонував у стінах школи, і Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки.
У Володимир-Волинському історичному музеї – „Ляльковий дивосвіт”.
   20 грудня в історичному музеї м.Володимира-Волинського відкрито персональну виставку Оксани Саганюк „Ляльковий дивосвіт”, на якій представлено 26 оригінальних авторських ляльок.
Святий Миколай – покровитель Луцька, завітав до Волинського краєзнавчого музею.
   У 2012 році, на передодні свята зимового Миколая, Волинський краєзнавчий музей започаткував щорічні лекторії на тему „Святий Миколай – покровитель Луцька”.
   19 грудня відбулося засідання виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, на якому було заслухано інформацію директора Державного історико-культурного заповідника „Стародавній Володимир” Романи Кучерявої.
У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Обереги милосердя”, присвячену 90-річчю від дня народження Надії Горлицької.
   18 грудня у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулося відкриття благодійної виставки „Обереги милосердя”, яка присвячена 90-річчю від дня народження лучанки, берегині Чудотворної ікони Холмської Богородиці, заслуженого майстра народної творчості України, щирої  патріотки рідного краю, відомої громадської діячки, члена ради товариства „Холмщина”, активістки Союзу українок Надії Гаврилівни Горлицької (19.12.1922 – 28.08.2006).
У Ковельському музеї відкрилася персональна виставка Роберта Брагінського (ВІДЕО).
   У виставковій залі Ковельського історичного музею відкрилась персональна виставка картин закарпатського художника Роберта Брагінського. Вперше з його роботами ковельчани познайомились влітку під час благодійної виставки сучасних українських майстрів пензля. Нинішня експозиція дає можливість більш ширше дізнатися про творчість молодшого представника відомої не лише в Україні династії художників Брагінських.
   У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулась презентація історико-краєзнавчого видання „Камінь-Каширське Полісся. З історії краю”. Книга знайомить з історичними подіями, які відбувались на теренах Камінь-Каширського Полісся від давніх часів до сьогодення.
У Луцьку хочуть створити літературну бібліотеку-музей.
   Голова Волинської обласної організації національної спілки письменників України Олег Потурай розповів про ідею створення в обласному центрі Волині літературного бібліотеки-музею із метою популяризації волинських письменників та читання загалом. Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань освіти, науки, культури, мови.
   14 грудня у Рожищенському районному краєзнавчому музеї відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків на ЧАЕС, в яких взяли участь заступник голови районної ради Юрій Пироганич, голова райдержадміністрації Володимир Масалов, перший заступник голови райдержадміністрації Тарас Войтович, міський голова Афган Алієв, ліквідатори аварії на ЧАЕС та жителі району.
Волинському краєзнавчому музеї відбулася Волинська обласна науково-практична конференція „Музейна педагогіка. Теорія і практика”.
   12 грудня у Волинському краєзнавчому музеї відбулася Волинська обласна науково-практична конференція „Музейна педагогіка. Теорія і практика”. Конференція була організована Волинським краєзнавчим музеєм, Управлінням культури і туризму Волинської облдержадміністрації, Управлінням освіти Луцької міської ради, Обласним центром туризму, спорту та екскурсій, Волинською обласною організацією Національної спілки краєзнавців.
Святий Миколай завітає до Волинського краєзнавчого музею з новим календарем та цікавими музейними заходами.
   До свята Св. Миколая Волинський краєзнавчий музей видав два календарі на 2013 рік із зображенням ікони „Святий Миколай” XVII ст. зі збірки  музею, видрукувані у поліграфічному відділі МПП „МЕДІА”. До цього свята у Волинському краєзнавчому музеї 18 грудня о 12.00 год. відкриється художньо-документальна виставка „Святий Миколай – патрон Луцька” та буде проведено Тиждень музейних науково-освітніх заходів до дня Св. Миколая.
« 1 2 ... 149 150 151 152 153 ... 165 166 »