Головна » 2013 » Січень » 9 » У Колодяжненському музеї Лесі Українки відкрито персональну виставку живопису і графіки Валентини Михальської.
19:29
У Колодяжненському музеї Лесі Українки відкрито персональну виставку живопису і графіки Валентини Михальської.
У Колодяжненському музеї Лесі Українки відкрито персональну виставку живопису і графіки Валентини Михальської.
Разом із святом „Різдво у Косачів”, яке відбулося 9 січня 2013 року, в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася персональна виставка Валентини Михальської „Я живу, тому що люблю” (живопис, графіка).
Художниця народилася 15 серпня 1964 року в селі Хворостів Любомльського району Волинської області у селянській родині. Зростала серед мальовничої природи озерно-лісового волинського краю, інвалід з дитинства І групи. В 1976 році через важку недугу перестала ходити, з 1985 року почала малювати. У творчому доробку художниці понад 800 робіт. Працює В.Михальська в основному з акварельними фарбами, проте багато творів виконані пастеллю, кольоровими олівцями, олійними фарбами, у техніці туш-перо. Всі різноманітні техніки художниця вміло використовує у написанні пейзажів, натюрмортів, портретів, ікон, монотипій, ілюструє книги.
З 1995 року працює вчителем образотворчого мистецтва в Хворостівській загальноосвітній школі. В 1991 році відбулася перша персональна виставка В.Михальської в м.Луцьку.
В.Михальська брала участь в III Міжнародній виставці інвалідів, що проходила в м.Любліні (Польща), а також у XXVI та XXVII міжнародних конкурсах „Премія Миру”, що відбувалися в Італії. Брала участь у міжнародних конкурсах екслібрису, присвяченому Леонардо да Вінчі і Данте Аліг’єрі в Італії.
У 2003 році Валентина Михальська репрезентувала свою творчість в унікальному альбомі графіки „Червоне і чорне”. У книзі, що вийшла у світ у луцькому видавництві „Християнське життя”, мисткиня сповна виявляє свій талант у цілому букеті графічних робіт. В цьому ж році Управлінням у справах сім’ї та молоді Волинської облдержадміністрації засновано обласну мистецьку премію імені Валентини Михальської. Її вручають молодим художникам Волині.
У 2004 році відбулася виставка художниці у Великому залі Спілки художників України. Валентина Михальська з нагоди свого 40-річчя нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Також художниця нагороджена багатьма дипломами і грамотами.  Валентина Михайлівна мала 30 персональних виставок в різних містах України: Києві, Хмельницькому, Рівному, Львові, Кривому Розі, Запоріжжі, та за кордоном, зокрема в Італії та Польщі.
Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 721 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]