Головна » 2012 » Грудень » 17 » У Камінь-Каширському музеї відбулась презентація історико-краєзнавчого видання „Камінь-Каширське Полісся. З історії краю”.
18:31
У Камінь-Каширському музеї відбулась презентація історико-краєзнавчого видання „Камінь-Каширське Полісся. З історії краю”.
У Камінь-Каширському музеї відбулась презентація історико-краєзнавчого видання „Камінь-Каширське Полісся. З історії краю”.
У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулась презентація історико-краєзнавчого видання „Камінь-Каширське Полісся. З історії краю”. Книга знайомить з історичними подіями, які відбувались на теренах Камінь-Каширського Полісся від давніх часів до сьогодення. В окремих розділах публікуються матеріали про життя родини Косачів у Запрудді, про знайомство Юрія Косача і вчителя із Каменя-Каширського Серафима Теодоровича, минувшину хутора Поричани, долю священнослужителів у роки воєнних лихоліть, втрачені пам’ятки сакрального мистецтва Камінь- Каширського Полісся та сучасний духовний центр краю – Михнівський Свято-Стрітенський жіночий монастир.
Автором тексту збірки є Наталія Пась,  директор Камінь-Каширського краєзнавчого музею, а науковими редакторами – Євгенія Ковальчук, кандидат історичних наук, доцент кафедри документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, і Олена Бірюліна, провідний науковий співробітник відділу давньої історії Волинського краєзнавчого музею.
У виданні використані фото з фондів музею та сімейних альбомів жителів Каменя-Каширського і району. Ряд фотознімків, що мають неабияку історичну цінність, публікуються вперше.
На презентацію завітали голова районної ради Віктор Сус, заступник голови райдержадміністрації Андрій Михалик, міський голова Василь Бондар, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Євгенія Сидорчук, історики, краєзнавці, жителі міста і району, друзі музею, які висловлювали слова вдячності за працю всім, хто долучився до видання збірки. Про те, чим жило місто і села краю в минулому столітті, як змінювалась якість життя полісян і про особисті історії розповідали жителі Каменя-Каширсьоко Володимир Тішков та Валентина Варчук. Під час спілкування також обговорювались гострі проблеми, пов’язані з розширенням експозиційної площі музею та збереженням музейних предметів і культурної спадщини Камінь-Каширського Полісся загалом та про те, наскільки важливо нині залучати підростаюче покоління до пізнання історії рідного краю.
На поетичні ноті завершилась зустріч в музеї: власні вірші на патріотичну тематику прочитала вчителька української мови і літератури Видричівської ЗОШ І – ІІІ ст. Галина Денисюк.
 
Джерело: Камінь-Каширський краєзнавчий музей
Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 1087 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]