Головна » 2014 » May » 16 » Відбулася V Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція „Волинський музей: історія і сучасність”.
19:38
Відбулася V Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція „Волинський музей: історія і сучасність”.
Відбулася V Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція „Волинський музей: історія і сучасність”.

   16 травня 2014 року управління культури Волинської облдержадміністрації, Волинський краєзнавчий музей, Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, в рамках „Регіональної програми розвитку культури, мистецтва і туризму в області на період 2011-2015 роки”, провели V Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Волинський музей: історія і сучасність”, присвячену 85-річчю Волинського краєзнавчого музею та 24-й річниці Незалежності України (програма тут).

   Основним завданням цього наукового проекту, започаткованого у 1994 році, є узагальнення досвіду провідних науково-дослідницьких профільних організацій, музейних та освітніх установ для вирішення нагальних проблем збереження, дослідження та реставрації пам’яток, привернути увагу науковців та громадськості до проблем музею, узагальнити досвід вивчення теорії і практики музейної справи на Волині і в Україні. Волинський краєзнавчий музей нині є визнаним науково-дослідницьким центром у вивченні, збереженні і популяризації історико-культурної спадщини Волині.

   У V Всеукраїнській науковій історико-краєзнавчій конференції зголосилися взяти участь понад 90 вчених, істориків, краєзнавців, музейних працівників та реставраторів з України та Білорусі. Свої дослідження та безцінний досвід у галузі вивчення, збереження та дослідження музейних предметів, історії музейної справи представили фахівці з музеїв, реставраційних установ, вищих навчальних закладів, академічних інститутів. Це, зокрема, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Інститут українознавства імені І.Крип’якевича НАН України, Луцький інститут розвитку людини Університету „Україна”, Музей-архів народної культури Українського Полісся Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф, Державний архів Волинської області, Волинський та Любомльський краєзнавчі музеї, Національний мистецький музей Республіки Білорусь, Національний науково-дослідний реставраційний центр України, Національний історико-культурний заповідник „Чигирин”, Музей народної архітектури і побуту у Львові, Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського та інші.

   Видано науковий збірник матеріалів конференції, у якому вміщено понад 80 статей. Видання ілюстроване фотографіями, більшість з яких публікується вперше.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 869 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]