Головна » 2014 » Квітень » 28 » У Камінь-Каширському музеї відбулась літературна година з нагоди дня народження Євгена Шабліовського (ВІДЕО).
15:43
У Камінь-Каширському музеї відбулась літературна година з нагоди дня народження Євгена Шабліовського (ВІДЕО).
У Камінь-Каширському музеї відбулась літературна година з нагоди дня народження Євгена Шабліовського (ВІДЕО).

   27 квітня 1906 року в Камені-Каширському народився Євген Шабліовський, вчений-шевченкознавець, академік, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка, автор багатьох книг та наукових праць.

   З нагоди 108-ої річниці від дня народження видатного земляка в Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулась літературна година, на яку були запрошені учні 11 класів міської школи-гімназії №2.

   Школярі ознайомились із матеріалами експозиційного розділу про життєвий і науковий шлях Є.Шабліовського, камінь-каширський період в його життєписі, науковий доробок та вшанування вченого на малій батьківщині. Варто зазначити, що районна рада ініціювала присвоєння імені Євгена Шабліовського школі-ліцею №1, на фасаді якої вміщено меморіальну дошку вченому.

   Особливе захоплення в учнів-випускників викликав перегляд біографічного фільму про вченого «І буде син, і буде...», який створений Волинською обласною телерадіокомпанією (автор і режисер – Марія Андрушко). У фільмі були використані матеріали й з фондів Камінь-Каширського музею. Пропонуємо і Вам подивитися цей фільм:

Наталя Пась,

директор Камінь-Каширського краєзнавчого музею

Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 776 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]