Головна » Колодяжненський музей Лесі Українки

11 листопада у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася персональна виставка української художниці Ярослави Галькун.

11 листопада на території Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки висадили молоді дерева із щепів старої груші, яку всі знають як Ізидорину, бо саме молодша сестра Лесі Українки більше століття назад посадила плодове дерево у батьківському садку.

5 жовтня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки для дітей проведено науково-освітній захід «Зливається зі своїм рідним», присвячений пам’яті Олени Пчілки.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулася зустріч у рамках Української міжрегіональної літературно-мистецької акції під назвою «Наша сучасність і майбутність до Лесі прямує», що присвячується 150-ій річниці від дня народження Лесі Українки.

Прийняли регіональну програму відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Проте, вже тепер зрозуміло, що ніякого ремонту «Білий» та «Сірий» будиночки Косачів у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки цього року не дочекаються, – про це пише газета «Волинь-нова».

На Волині з робочим візитом побували заступниця Міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк та перший заступник голови Державного агентства розвитку туризму Кирило Домбровський. В рамках візиту відбулася нарада щодо стану справ на Волині у сфері культури та туризму, перспективи їхнього розвитку та нагальних потреб.

Обласна рада 10 вересня, під час 31 позачергової сесії, підтримала проєкт «Про затвердження Регіональної програми з відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки».

Заплановано проведення реставрації «Будинку Косачів» у Луцьку, а також капітального ремонту «білого» та «сірого» меморіальних будиночків Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

У музеї Лесі Українки, що в селі Колодяжне Ковельського району, мають багато планів. Хочуть повернути цьому місцю такого ж вигляду, яким він був в кінці 19-го – на початку 20-го століття, коли тут жила Леся Українка. Проте зараз змушені зосередитись на більш буденних завданнях...

Наступного року відбудеться ряд урочистих заходів з нагоди славетного ювілею – 150-річчя від дня народження Лесі Українки, яке відзначатиметься 25 лютого 2021 року на загальнодержавному рівні. Тому реставрація Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, як ніколи, на часі.

Уже цього тижня голова обласної ради Ірина Вахович ініціює робочий візит у Колодяжне за участі депутатів, проектантів та експертів, щоб визначити першочергові етапи відновлення меморіальних будиночків Косачів.

Унікальний човен-довбанка з дна річки Турія експонується у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.

Але твори цього самобутнього художника давно повинні бути в окремому музеї...

1 серпня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося відкриття виставки «Життя художника, як доля Батьківщини», приурочене 150-річчю від дня народження Андроника Григоровича Лазарчука та 107-им роковинам пам’яті Лесі Українки.

За участі науковців Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки та Музею «Лісової пісні» в урочищі Нечимне відбувся ІІ Етнофестиваль «На гостини до Лесі».

Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки організував флешмоб до Дня її пам’яті.

В рамках року Андроника Лазарчука на Волині, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки 1 серпня о 12.00 відбудеться відкриття виставки «Життя художника, як доля Батьківщини», присвяченої 150-річчю від дня народження українського художника, педагога та культурного діяча.

У селі Колодяжне, що у Ковельському районі, руйнується будинок, в якому жила Леся Українка, – розповіла Суспільному телебаченню завідувачка Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Ольга Бойко.

Якщо не відремонтують меморіальні будиночки в садибі-музеї Лесі Українки, то про гідне вшанування видатної письменниці і громадської діячки не варто буде говорити...

Ремонт Білого та Сірого будиночків Косачів у Колодяжному під питанням, – про це пише журналіст Сергій Наумук.

Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки є важливим об’єктом музейно-туристичної інфраструктури регіону, одним із провідних літературних музеїв України, візитною карткою і гордістю Волині.

Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки запрошує взяти участь у флешмобі до Дня її пам’яті!

З нагоди дня народження Олени Пчілки пропонуємо до перегляду телефільм Волинського телебачення про її життя і творчість, створений за участі волинських музейників у 2014 році.

26 червня ВІППО та Волинська обласна організація НСКУ проводять V Всеукраїнські Косачівські педагогічні читання «Освіта та виховання в родині Косачів», приурочені до 150-річчя Андроника Лазарчука, відомого українського художника і педагога-організатора художньої освіти на Волині і в Україні, та 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

 

Колектив Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки вітає усіх з Міжнародним днем музеїв!

Великдень – одне з найголовніших православних свят і одне з найулюбленіших. Цей день хочеться провести радісно, світло, душевно і по-домашньому. Саме по-домашньому відзначали Великдень Косачі. До нього готувалися по-особливому. В господі прибиралось, пекли паски, розписували писанки…

Напередодні дня народження Тараса Григоровича Шевченка у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки були проведені літературні читання творів Кобзаря за участю дітей місцевої школи.

25 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулася важлива подія – презентація вишитої Оленою Медведєвою книги «Лісової пісні» Лесі Українки.

10 січня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відзначали Різдво Христове.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України ухвалив рішення в частині підготовки до відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

Про це йшлося під час другого дня виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики 29 листопада у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.

До Дня української писемності та мови учні 5-го класу Скулинської ЗОШ писали диктант за твором Олени Пчілки «Сосонка». Організаторами заходу стали завідувачка Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Ольга Бойко та вчителька української мови та літератури Скулинської школи Галина Литвин.

Про це повідомила газета «Волинь-нова»

На теренах Колодяжненської об’єднаної територіальної громади, за участі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, відбувся обласний семінар керівників гуртків фольклорних колективів «Тенденції розвитку фольклорного мистецтва на сучасному етапі».

У День пам’яті письменниці, громадської діячки, етнографа, фольклористки, мемуариста Олени Пчілки, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулися літературні читання за казками авторки і записувачки народної творчості Олени Пчілки.

« 1 2 3 4 ... 9 10 »