Головна » 2019 » October » 7 » До Дня пам’яті Олени Пчілки
12:39
До Дня пам’яті Олени Пчілки
До Дня пам’яті Олени Пчілки

4 жовтня, у День пам’яті письменниці, громадської діячки, етнографа, фольклористки, мемуариста Олени Пчілки, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулися літературні читання за казками авторки і записувачки народної творчості Олени Пчілки.

Учні 1–4 класів Колодяжненської ЗОШ з м’якими іграшковими Вовком, Лисицею, Зайцем, Жабкою, Тигром, Котиками, Журавлем та іншими персонажами ілюстрували казки «Лисичка в суддях, «Зайчик», «Лисиччина учта», «У пригоді», «Казочка про Коржика».

Діти проявили неабиякий артистизм, керуючи рухами казкових героїв, озвучуючи ролі. Наприкінці кожної постановки артисти і глядачі відповідали на питання: добрий чи злий герой казки і чому. А Коржик, який утік і від Зайця, і Вовка, і Ведмедя, і від Лисички, вирішив перетворитися у десятки маленьких, солоденьких, м’якеньких коржиків, щоб ними поласували учасники дійства.

Того ж дня у музеї Лесі Українки відкрилася виставка «Видання творів Олени Пчілки». Серед експонатів – прижиттєві раритети (журнали «Молода Україна», редактором якого була Ольга Петрівна і твори якої там друкувалися, «Літературно-науковий вістник» зі статтею про Миколу Лисенка, «Зоря» з твором «Соловйовий спів») та сучасні видання. Особливі розділи становлять книги для дітей, дорослих читачів. Вперше виставляються ілюстрації київської художниці Лариси Іванової до казок, записаних Оленою Пчілкою, «Казка про Котика та Півника» та «Про Коржика».

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 526 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]