Головна » 2020 » September » 21 » «Наша сучасність і майбутність до Лесі прямує»
15:48
«Наша сучасність і майбутність до Лесі прямує»
«Наша сучасність і майбутність до Лесі прямує»

16 вересня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулася зустріч у рамках Української міжрегіональної літературно-мистецької акції під назвою «Наша сучасність і майбутність до Лесі прямує», що присвячується 150-ій річниці від дня народження Лесі Українки. Акція передбачає відвідування культурно-освітніх закладів України та зарубіжжя з метою презентації книг та популяризації українського письменництва в Україні та за її межами.

У музеї відбулася презентація наукових, літературно-художніх та публіцистичних видань: «Дві долі – одна філософія життя» редактора, упорядника, лауреата премії Лесі Українки Житомирського обласного відділення Українського фонду культури, «Українська Мадонна» Світлани Мефодіївни Лелях-Бегутової та книги «Величні сподвижниці України» головного редактора, заступника голови Управління будівництва Хмельницької АЕС, депутат Нетішинської міської ради, громадський діяч Олександра Степанюка. У презентації взяли участь автори видань – пані Світлана та пан Олександр.

Також були присутні: Караван Марія – народознавець, педагог, член Національної спілки журналістів України, м.Славута; Микола Руцький – письменник, член Національної спілки письменників України, м.Нетішин; Олександр Шустерук – кореспондент газети «Перспектива», м. Нетішин; Павло Кухта – начальник гуманітарного відділу Колодяжненської об’єднаної громади; працівники будинків культури та бібліотек Колодяжненської об’єднаної громади.

На згадку про зустріч автори подарували свої книги представникам бібліотек Колодяжненської ОТГ та загальноосвітній школі I-III ступенів с. Колодяжне. Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки отримав дві презентовані книги з авторським підписом, відеофільм «Дві долі – одна філософія життя», зображення у рамках робіт скульпторки, художниці Світлани Лелях-Бегутової: портрет Лесі Українки (крапкова графіка, винайдена автором у 1999 р.) та єдиного в Україні пам’ятного знаку подружжю Косач-Квітці, м.Славута, 2018 р.

Зустріч завершилась для гостей екскурсією музеєм Лесі Українки.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 260 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]