Головна » Колодяжненський музей Лесі Українки

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся зліт проектів літературно-мистецького коша «Ріднокрай». На ньому було презентовано книгу «Понад усе нам – Україна».

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки працює дуже цікава персональна виставка викладача Нетішинської міської художньої школи Тетяни Погуральської – «Спогади Трипілля».

Програма заходу була насиченою та цікавою. Вітання, театралізована екскурсія, показ старовинного та сучасного одягу, огляд виставки та ін.

Йосип Струцюк, відомий український письменник, поділився спогадами про свою роботу у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.

Волинський краєзнавчий музей порушив клопотання перед Волинською обласною радою та управлінням культури Волинської облдержадміністрації зпроханням розглянути можливість виділення бюджетних коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонтно-реставраційні роботи по збереженню косачівських меморіальних, т. з. «білого» і «сірого», будиночків, які входять до його філії – Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося відкриття персональної виставки майстра вишивки Ніни Габрилевич.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, відкриттям традиційної виставки «Великодні писанки Олени Пчілки», продовжились заходи «Великодня у Косачів»

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки святковим дійством «Лине увись передзвін Великодній» розпочався «Великдень у Косачів».

30 березня Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки запрошує на „Великдень у Косачів”.

До Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки з’їхалися учасники з різних куточків Волинської області

Лідер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк побував у селі Колодяжне Ковельського району, де відвідав музей-садибу Лесі Українки

9 березня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся літературний вечір, приурочений 204-ій річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

25 лютого, у день народження Лесі Українки, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся урочистий мітинг та обласний конкурс читців творів Лесі Українки «Мій любий краю!»

24 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки розпочалися заходи з відзначення дня народження поетеси. В актовій залі музею Лесі Українки відбулося літературно-музичне дійство «…Я писатиму в порозумінні з моїм мужем».

У виставковій залі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, у рамках відзначення дня народження поетеси, відкрилася виставка художника Гаврила Никифоровича Остапенка (1892–1971) з колекції Волинського краєзнавчого музею.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки – день відкритих дверей!

Чекаємо на Вас з цікавою програмою!

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки 24 лютого відбудуться заходи до дня народження поетеси.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося відкриття виставки «Я писатиму в порозумінні з моїм мужем…», присвяченої 138-ій річниці від дня народження Климента Васильовича Квітки.

25 лютого 2018 року виповнюється 147 років від дня народження Лесі Українки. У Колодяжненського літературно-меморіального музеї письменниці відбудеться ряд заходів з відзначення цієї події.

До 100-ої річниці Крутянської трагедії у бібліотеці-філії №3 для дітей м. Ковеля спільно з Колодяжненським літературно-меморіальним музеєм Лесі Українки, проведено годину скорботи «Під Крутами пішли в безсмертя».

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося традиційне свято Різдво в Косачів. Як і колись, у Косачів, свято відзначалося у широкому колі друзів, знайомих, колодяжненських дітей, їх батьків, бабусь і дідусів.

10 січня о 12 год. у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки розпочнеться традиційне свято «Різдво в Косачів».

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося Свято української писемності й мови.

Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки відвідали учасники 21-го Всеукраїнського конкурсу професійних читців імені Лесі Українки.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося урочисте відкриття виставки «Олена Пчілка в фотографіях та портретах», присвяченої світлій пам’яті (87 років від дня смерті) дитячої письменниці, першій жінці-байкарці в українській літературі, етнографу-фольклористу, публіцисту, мемуаристу, лінгвісту, перекладачу, громадській діячці, матері Лесі Українки – Олені Пчілці.

Сценарій українського фільму «Узлісся» про Лесю Українку візьме участь у програмі для сценаристів ScripTeast. Виробництво фільму планується в міжнародній копродукції.

Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки відвідали гості з Польщі.

5 серпня, у день початку поетично-мистецького свята «Лісова пісня», у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася виставка волинської художниці Валентини Михальської, уродженки і мешканки села Хворостів Любомльського району.

На Волині вшанували пам’ять знаменитої землячки, яка відійшла у вічність 1 серпня 1913 року.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки розпочала роботу виставка волинської художниці, лауреата обласної мистецької премії імені Йова Кондзелевича, кавалера Ордена княгині Ольги ІІІ ступеня Валентини Михальської.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки вшанували пам’ять української поетеси, драматурга, прозаїка, публіциста, культурно-громадської діячки.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулася презентація книг «Опалені рими» та «Мотиви ріднокраю».

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася виставка «Никола (за хрещенням), Миколка, Миколочка, Микось, Микунька, Кухотка (у родині)… До 80-річчя від дня смерті Миколи Косача».

29 червня, у день 168-х роковин від дня народження української поетеси, прозаїка, драматурга, публіциста, видавця, етнографа, фольклориста, матері Лесі Українки, щирої українки Ольги Петрівни Косач, уродженої Драгоманової, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулися гостини в Олени Пчілки «Годі, діточки вам спать!».

« 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 »