Головна » 2020 » November » 12 » У Колодяжненському музеї презентували виставку художниці Ярослави Галькун
16:24
У Колодяжненському музеї презентували виставку художниці Ярослави Галькун
У Колодяжненському музеї презентували виставку художниці Ярослави Галькун

11 листопада у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася персональна виставка української художниці Ярослави Галькун.

Пані Ярослава – лучанка із мистецької родини, випускниця Національної Академії образотворчого мистецтва та архітектури за спеціальністю «Вільна графіка» (майстерня проф. А. Чебикіна), член Молодіжного об'єднання Національної Спілки художників України та член Національної Спілки майстрів народного мистецтва, учасниця всеукраїнських, міжнародних та регіональних виставок і пленерів. Її твори зберігаються у галереях та приватних колекціях України, Польщі, Литви, Іспанії.

Серед найвідоміших творів художниці – витинанки-ілюстрації до драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки, ілюстрації до творів Тараса Шевченка, офорти із серії «Українські замовляння» та роботи із серії «Легенди про князів Великої Волині». Як зазначала художниця, творчість є безмежним простором для вияву особистого сприйняття світу, як у розумінні вираження індивідуальності художника, так і в розумінні вічного прагнення людини до творення.

Запрошуємо усіх бажаючих побачити представлену серію робіт Ярослави Галькун, створену за мотивами невмирущої драми-феєрії «Лісова пісня». Пластичною мовою витинанки художниця відобразила своє бачення і розуміння теми, витворивши уже власний міф, у якому своїм життям живуть Лукаш і Мавка, Русалка й Перелесник, дивно розкриваються перед глядачем Водяник та Лісовик, щось незбагненне оповідає мудрий Дядько Лев. Усе це вражає стилістичною виваженістю та майстерністю виконання.

На виставці також експонується серія сувенірів-свищиків з глини до драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки, гончаря Анатолія Філозофа та фігури персонажів драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» вирізані з дерева груші у техніці мікропластики, автора Сергія Наумова.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 211 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]