Головна » Архів матеріалів
   24 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки проведено обласний конкурс читців „Мій любий краю”, присвячений 142-й річниці від дня народження письменниці.
   23 лютого в гостях у Косачів побували учні Школи гармонійного розвитку, яка створена ГО „Союз Українок”. Діти, їх батьки, бабусі, члени ГО „Союзу Українок” із задоволенням оглянули Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, ще більше пройнялися духом батьківщини Лесі Українки.
   22 лютого, до 142 річниці від дня народження Лесі Українки (1871-1913), у Володимир-Волинському історичному музеї відбувся вечір-портрет „Леся Українка – наша геніальна землячка”.
   З 22 лютого у Нововолинському історичному музеї відкрито виставку під назвою „Огню іскра великого повік не вгасає”, яка присвячена 142-ій річниці від дня народження геніальної поетеси, драматурга, перекладача – Лесі Українки.
   28 лютого 2013 року о 16 годині в Домі Митрополита Національного заповідника „Софія Київська” відбудеться презентація книги-альбому „Музей волинської ікони”. Організатори: Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Видавничий дім „АДЕФ-Україна”, Волинська обласна держадміністрація, Волинський краєзнавчий музей, Музей волинської ікони.
Літературно-мистецький вечір до 142-ї річниці від дня народження Лесі Українки у Волинському краєзнавчому музеї (відео).
   21 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відбувся літературно-мистецький вечір „На шлях я вийшла ранньою весною…” (до 142-ї річниці від дня народження Лесі Українки).
   20 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація книги Анжеліки Рудницької „Біла зірка України. Невигадані історії з життя Оксани Білозір”. Учасники акції: інтелігенція міста, студентська молодь, шанувальники мистецтва отримали прекрасну нагоду не тільки почути цікаву розповідь авторки твору про етапи його написання, а й безпосередньо зустрітись, поставити свої запитання і почути на них відповідь від головної героїні – легендарної жінки України Оксани Білозір.
Нові надходження до Музею волинської ікони.
   Нещодавно до Музею волинської ікони Управлінням Служби безпеки України у Волинській області були передані п'ять ікон кінця ХІХ – початку ХХ ст., які поповнили колекцію пізньої російської ікони у музеї.
   15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 24-та річниця виведення військ із Афганістану. А 19 лютого в Музеї історії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч студентів юридичного та фізичного факультетів із ветераном афганської війни Ігорем Ковальчуком, приурочена до цих дат.
   Голова обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай поінформував, що цього року спілка письменників працюватиме над створенням у Луцьку літературного музею.
Працівники райдержадміністрації відвідали Любомльський краєзнавчий музей.
   Днями працівники Любомльської районної державної адміністрації відвідали Любомльський краєзнавчий музей. Зустрічав гостей його директор Олександр Остапюк, син засновника музею Дмитра Остапюка.
Зустріч з вишивальницею Оксаною Пузняк у Волинському краєзнавчому музеї.
   19 лютого у Волинському краєзнавчому музеї на виставці „Обереги милосердя” відбулася зустріч з Оксаною Пузняк. З нею спілкувалися студенти 12 та 14 груп Волинського технікуму Національного університету харчових технологій, які опановують спеціальності кравчині й вишивальниці.
З контрабанди у музеї влаштовують виставки (ВІДЕО).
   Ікони, картини, гравюри - це лише маленький перелік історичних цінностей, що їх вивозять з України контрабандисти. Порушників ловлять, розпочинають кримінальні провадження, але охочих підзаробити на культурі не меншає. Адже добре збережена річ на чорному ринку може коштувати сотні тисяч доларів.
Волинський краєзнавчий музей проводить заходи, приурочені до дня народження Лесі Українки.
   У лютому Волинський краєзнавчий музей  традиційно проводить цикл заходів, приурочених до дня народження Лесі Українки. Зокрема, експонується фотодокументальна виставка «Леся Українка і Волинь» та проводяться екскурсії в навчальних закладах м.Луцька. Крім того:
Зустріч у музеї ветеранів м. Луцька до Дня захисника Вітчизни.
   До Дня захисника Вітчизни у Музеї ветеранів м.Луцька відбулася зустріч учнів загальноосвітньої школи І-Ш ступенів № 19 з учасником бойових дій, Почесним ветераном України Михайлом Тимофійовичем Єрліним.
У Затурцівському музеї В’ячеслава Липинського підбито підсумки конкурсу на кращу ілюстрацію до творів Лесі Українки.
   17 січня, у неділю, конференцзала Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського була переповнена школярами, їх учителями і батьками: тут відбувалось підбиття підсумків конкурсу на кращу ілюстрацію до творів Лесі Українки, присвяченого 142-й річниці від дня народження геніальної поетеси.
У Волинському краєзнавчому музеї Зима зустрілася з Весною.
   15 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відбувся дитячий ранок „Проводи Зими. Свято Стрітення” із циклу „Чарівні пори року”. Учасники заходу разом із казковими героями Зимою, Весною та Бабусею-казкаркою здійснили цікаву подорож по залах відділу природи, познайомилися із життям рослинного і тваринного світу взимку.
У Ковелі діє Музей воїнів інтернаціоналістів (відео).
   15 молодих ковельчан та жителів Ковельського району віддали найцінніше - своє життя на війні в Афганістані. Біля підніжжя меморіальної стели пам'яті загиблим воїнам-афганцям у Ковелі 15 лютого відслужили панахиду та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання. Чимало цікавих експонатів зібрано в кімнаті-музеї, який віднедавна діє в приміщенні міськрайонної організації Спілки ветеранів Афганістану.
   14 лютого у Володимир-Волинському історичному музеї відбувся вечір української ліричної пісні і поезії. Захід організували наукові співробітники музею спільно з територіальним центром по обслуговуванню одиноких і непрацездатних громадян у Володимирі-Волинському.
Згідно рішення Міністерства культури України у музеях буде один день на місяць для безкоштовного відвідування їх певними категоріями людей.
   На сайті Міністерства культури України оприлюднено наказ № 43 „Про реалізацію права соціально незахищених верств населення на відвідування підприємств, установ та організацій, які належать  до сфери управління Мінкультури України на пільгових умовах”.
Вечір-зустріч „Біль і тривога. Афганістан” до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (ВІДЕО).
   13 лютого у конференц-залі Волинського краєзнавчого музею відбувся вечір-зустріч „Біль і тривога. Афганістан” до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Присутні на зустрічі учні обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою послухали спогади про військовий шлях на території Афганістану запрошених ветеранів Миколи Оніщука та Миколи Пугача.
Презентація „Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині на 2013 рік”.
   12 лютого у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася презентація „Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині на 2013 рік”, спільного проекту Волинського краєзнавчого музею і Волинської ОУНБ імені Олени Пчілки.
   У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбувся районний огляд-конкурс виконавців розмовного жанру „Мій любий краю”, присвячений 142-ій річниці від дня народження Лесі Українки. Він був організований спільно з районним Будинком культури. Проведення заходу в музеї мало на меті підсилити його значимість і посередництвом виставкових матеріалів та експозицій ознайомити учасників і присутніх із життям і творчістю Лесі Українки і родини Косачів та привернути увагу до значимості села Запруддя Камінь-Каширського району в біографії Косачів.
Видано „Календар знаменних і пам'ятних дат Волині на 2013 рік”.
   Волинським краєзнавчим музеєм спільно з Волинською державною обласною універсальною науковою бібліотекою імені Олени Пчілки підготовлено і видано: Календар знаменних і пам’ятних дат Волині на 2013 рік / упр. культури і туризму Волин. ОДА ; Волин. краєзн. музей ; Волин. ОУНБ ім. Олени Пчілки ; ред.-упоряд. Є. І. Ковальчук, А. А. Понагайба. – Луцьк : Твердиня, 2012. – 208 с.
У Любомльського краєзнавчого музею відкрито персональну виставку художника Панаса Сушика, жителя смт. Головно.
   У залі Любомльського краєзнавчого музею 11 лютого 2013 року відкрито персональну виставку картин місцевого талановитого художника Панаса Антоновича Сушика – «Мелодія барв оживає, мов пісня…».
   У неділю, 10 лютого у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбувся творчий вечір талановитої волинської журналістки і письменниці, автора поетичних збірок і книг прози Валентини Штинько під назвою „Слова тернові, слова любові”. На зустріч зі своєю колишньою ученицею прибули вчителі Затурцівської середньої школи імені В.К.Липинського, однокласники, учні місцевої і сусідньої Маньківської шкіл, жителі села.
   Не всім відомо про те, що в Старому місті, окрім ошатного замку та костелу, є й менші стародавні дива. Так, на вулиці Драгоманова,11 розташувалась аптека ХІХ століття. З її історією та роботою ознайомились і депутати обласної ради, 8 лютого, під час виїзного засідання.
У Волинському краєзнавчому музеї експонується фотовиставка з Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.
   У Волинському краєзнавчому музеї експонується фотовиставка «Застигла в часі мить» з колекції Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника. На виставці представлені 50 фотолистівок кінця XIX – 50-их років XX ст. із зображенням культових споруд, навчальних закладів, вулиць та мешканців міста.
   Книга-альбом „Музей волинської ікони” репрезентує твори волинського іконопису, релігійного живопису західноєвропейської традиції, церковної різьби та скульптури XVI-початку ХІХ ст. з колекції Музею волинської ікони у Луцьку.
   Про це стало відомо під час засідання постійної комісії  Волинської обласної ради з питань освіти і науки, духовності, культури, релігій, засобів масової інформації
   Нещодавно у Волинській обласній друкарні побачила світ книга краєзнавця з Володимира-Волинського, члена Національної Спілки краєзнавців України Ярослава Васильовича Царука „Володимирщина у боротьбі за незалежність”. У виданні, яке складається з 1022 сторінок, автор, використовуючи оригінальні документи, а також посилаючись на спогади, листи свідків, досліджує історію родин, а також жителів сіл, хуторів Володимир-Волинського району.
   Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Бориса Клімчука від 7 лютого 2013 року №45 встановлені персональні стипендії голови обласної державної адміністрації народним артистам України, народним художникам країни, ветеранам і пенсіонерам культури, мистецтва, інформаційної галузі на 2013 рік. Серед стипендіатів заслужений працівник культури України, завідувач Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Віра Михайлівна Комзюк та ветеран музейної справи Лідія Григорівна Грицина.
   7 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відбувся вечір-портрет „Його батьківщиною була Волинь…”, присвячений чеському поету і музиканту, почесному доктору прикладних наук, волинянину за походженням Йозефу Вацлаву Томану-Томанеку.
Музей волинської ікони відвідав архибіскуп Люблінської митрополії Станіслав Будзік.
   6 лютого Музей волинської ікони у складі поважної делегації відвідав архибіскуп Люблінської митрополії Станіслав Будзік. З великим інтересом оглянувши експозицію музею, він подякував за можливість молитися перед Холмською Чудотворною іконою Богородиці.
« 1 2 ... 113 114 115 116 117 ... 131 132 »