Головна » Архів матеріалів
Міжнародний день музеїв 2013 – „Музеї (Пам’ять + Креативність) = Соціальний поступ”.


Шановні колеги!

Приєднуйтесь до проекту – Міжнародний день музеїв 2013:
«Музеї (Пам’ять + Креативність) = Соціальний поступ»
   18 березня 2013 року виповнюється 80 років від дня народження А.М.Григоровського (1933–2000) – волинського краєзнавця, засновника та директора Уховецького народного краєзнавчого музею.
   З підготовленим і виданим Волинським краєзнавчим музеєм спільно з Волинською державною обласною універсальною науковою бібліотекою імені Олени Пчілки „Календарем знаменних і пам’ятних дат Волині на 2013 рік” вже можна ознайомитися або скачати його  в Інтернеті.
Оригінал Холмської Чудотворної ікони Богородиці, як і завжди, у Музеї волинської ікони!
   Оригінал Холмської Чудотворної ікони Богородиці постійно знаходиться в окремому залі Музею волинської ікони та відкритий для поклоніння і огляду у дні роботи музею.
   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки діє виставка художника-реставратора I категорії станкового темперного та олійного малярства Володимира Магінського (м.Львів).
Нова виставка – в історичному музеї міста Нововолинська.
   У Нововолинському історичному музеї відкрито виставку робіт викладача кафедри дизайну і теорії мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – Надії Бабій.
Незабаром Любомльському краєзнавчому музею – 40 років.
   28 травня 2013 року виповнюється 40 років від часу відкриття Любомльського краєзнавчого музею.
   У ці березневі дні Володимир-Волинський історичний музей організував літературно-історичний захід, присвячений пам’яті Великого Кобзаря.
   Напередодні сто дев’яносто дев’ятої річниці з дня народження Тараса Шевченка фонди Володимир-Волинського історичного музею поповнилися цінними експонатами, серед них альбом під назвою «Шевченко в образотворчому мистецтві».
До Дня пам’яті Т.Г.Шевченка.
   11 березня у конференц-залі Волинського краєзнавчого музею для учнівської та студентської молоді міста був проведений усний журнал «Читаємо Шевченка разом», присвячений Дню пам’яті Т.Г.Шевченка.
Шевченківська академія у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського.
   10 березня у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулась Шевченківська академія „Тебе славна Україна повік не забуде”, приурочена 199-й річниці від дня народження і 152-им роковинам з дня смерті Великого Кобзаря.
Польські журналісти про виставку «Прихована історія: археологічні дослідження на городищі Володимира-Волинського 2010-2012 років».
   Польське телебачення «Солідарність-Люблін» розмістило в інтернеті власні матеріали про виставку «Прихована історія: археологічні дослідження на городищі Володимира-Волинського 2010-2012 років». Розміщуємо їх на нашому сайті для ознайомлення широкого загалу.
З 8 Березня!


В І Т А Є М О !

   8 березня Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій, перебуваючи у Луцьку, вже вкотре засвідчив свою турботу про луцький Музей книги, який постав завдяки його старанням.
   Продовжуючи давню Косачівську традицію щороку відзначати Роковини Т.Г.Шевченка (так в сім'ї називали Дні пам'яті Великого Українця), 7 березня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося свято „Дано любить, терпіть, страждать”, участь у якому взяли наукові співробітники музею, учні молодшого шкільного віку та вчителі Колодяжненської загальноосвітньої школи.
   6 березня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття першої персональної родинної виставки майстрині із с.Заріччя Валентини Борусевич та її сина Олександра Барщевського.
   На території парку, який знаходиться в охоронній зоні літературно-меморіального музею Лесі Українки с.Колодяжне, працює техніка Ковельського міжрайонного управління водного господарства.
Археологи спілкувалися у музеї.
   У Волинському краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Прихована історія: археологічні дослідження на городищі Володимира-Волинського 2010-2012 років». Про знахідки на території городища присутнім розповів співробітник Волинського краєзнавчого музею Михайло Вашета. Відтак відбулася презентація книжки Сергія Панишка та Олексія Златогорського «Археологічні дослідження на городищі Володимира-Волинського в 2010-2012 роках». Потім пройшло обговорення результатів розкопок та перспектив подальших досліджень.
У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку малярства Володимира Магінського.
   6 березня у Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку малярства Володимира Магінського.
Проведено літературно-мистецьку годину „Доля жінки в творчості Т.Г.Шевченка”.
   6 березня у меморіальній експозиції „Шевченківська світлиця Миколи Куделі” Волинського краєзнавчого музею відбулася літературно-мистецька година „Доля жінки в творчості Т.Г.Шевченка”, присвячена 199-й річниці від дня народження відомого українського поета.
Графіка українських художників за мотивами творчості Т.Г.Шевченка із фондів Волинського краєзнавчого музею (ВІДЕО).
   5 березня у Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки „Графіка українських художників за мотивами творчості Т. Г. Шевченка із фондів ВКМ”. На виставці представлено твори відомих мистців ХХ століття: В.Касіяна, М.Дерегус, О.Данченка, В.Лапати, Г.Якутовича, І.Філонова, А.Зубка – імена яких нині вписано золотими літерами в історію українського мистецтва.
Відкрито виставку „Прихована історія: археологічні дослідження на городищі Володимира-Волинського 2010-2012 років”.
   5 березня у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки «Прихована історія: археологічні дослідження на городищі Володимира-Волинського 2010-2012 років» та презентація книги С.Д.Панишко, О.Є.Златогорський «Археологічні дослідження на городищі Володимира-Волинського в 2010-2012 роках».
   Нещодавно у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася лекція до 125-літнього ювілею музею. Перед слухачами – студентами першого та четвертого курсів Володимир-Волинського педколеджу імені А.Кримського, виступив директор музею Володимир Стемковський, який представив наукових співробітників та розповів про значення Володимир-Волинського історичного музею у дослідженні та популяризації краєзнавчих знань у регіоні.
   Невдовзі лучани матимуть змогу не лише здобути навички збирання та розбирання військової зброї, а й матимуть нагоду зробити світлини у військовій формі поряд зі справжньою військовою технікою. Саме про такі плани Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки розповів його директор Ігор Пасюк.
Відбулась презентація фотодокументальної виставки „Тарас Шевченко і Волинь”.
   4 березня у Луцькому навчально-виховному комплексі „Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей” відбулась презентація нової фотодокументальної виставки „Тарас Шевченко і Волинь”, підготовленої науковцями відділу давньої історії Волинського краєзнавчого музею до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.
   1 березня у меморіальній експозиції „Шевченківська світлиця Миколи Куделі” Волинського краєзнавчого музею було представлено для широкого загалу відвідувачів виставку „Образ Т.Г.Шевченка у філателії та філокартії”. Ця виставка розпочинає цикл заходів святкування 199-ї річниці від дня народження видатного українського поета.
   28 лютого у Національному заповіднику „Софія Київська” відбулася презентація книги-альбому „Музей волинської ікони”, виданої за програмою „Українська книга” у 2012 році, у співпраці з Волинським краєзнавчим музеєм та видавництвом „АДЕФ-Україна”. У альбомі представлені більше ста кращих експонатів колекції Музею волинської ікони.
Презентація монографії „Інституційні складові українсько-польських гуманітарних взаємин і співробітництва”.
   У Волинському краєзнавчому музеї 27 лютого відбулася презентація наукової монографії Людмили Стрільчук та Віталія Стрільчука „Інституційні складові українсько-польських гуманітарних взаємин і співробітництва”.
Запрошуємо на відкриття виставки „Прихована історія: археологічні дослідження на городищі Володимира-Волинського 2010-2012 років”.
   5 березня 2013 року о 12 годині у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки «Прихована історія: археологічні дослідження на городищі Володимира-Волинського 2010-2012 років» та презентація книги С.Д. Панишко, О.Є. Златогорський «Археологічні дослідження на городищі Володимира-Волинського в 2010-2012 роках».
   Під час тематичного заходу «Наша мова солов’їна» в Іваничівському історичному музеї, учасниками якого були гуртківці БДЮТ, учні НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – гімназії», діти розширили свої знання про рідну мову – усну і писемну, глибше познайомилися з українським фольклором, що тісно пов’язаний з давнім періодом нашої мови, ознайомилися з експонатами тематичної виставки, переглянули слайди та прослухали цікаві фонограми.
Зима у Рокинівському музеї-скансені.
   У Музеї історії сільського господарства Волині-скансені відкрилася фотовиставка, присвячена зимі. На стендах – оригінальні кольорові знімки із зображеннями чарівної природи нашого краю.
В історико-культурному заповіднику „Старий Луцьк” відбувся концерт до Дня народження Лесі Українки.
   Українська співачка і композитор Тетяна Ціхоцька та учні музичних шкіл міста відзначили День народження Лесі Українки концертом. Захід відбувся 25 лютого у приміщенні дирекції історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».
   В обласному центрі Волині відзначають 142-річчя від дня народження Лесі Українки. Східноєвропейський національний університет вирішив вшанувати не тільки поетесу, але й її родину, виставкою «Волинські образки: українська еліта в долях, фактах і документах». Експозиція розмістилася у музеї Лесі Українки СНУ.
   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки 25 лютого відбулося відкриття виставки „Лісова пісня” Лесі Українки в роботах Софії Караффи – Корбут” з фондів Музею „Лісова пісня” урочища Нечимне.
   Колодяжне – свята земля, бо тут колиска таланту великої Лесі Українки, слово якої пломеніє і засвічує, допомагає доростати до самих себе, стати і бути українцями.
« 1 2 ... 112 113 114 115 116 ... 131 132 »