Головна » 2013 » Лютий » 11 » У Камінь-Каширському музеї відбувся районний огляд-конкурс виконавців розмовного жанру, присвячений дню народження Лесі Українки.
14:12
У Камінь-Каширському музеї відбувся районний огляд-конкурс виконавців розмовного жанру, присвячений дню народження Лесі Українки.
У Камінь-Каширському музеї відбувся районний огляд-конкурс виконавців розмовного жанру, присвячений дню народження Лесі Українки.
У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбувся районний огляд-конкурс виконавців розмовного жанру „Мій любий краю”, присвячений 142-ій річниці від дня народження Лесі Українки. Він був організований спільно з районним Будинком культури. Проведення заходу в музеї мало на меті підсилити його значимість і посередництвом виставкових матеріалів та експозицій ознайомити учасників і присутніх із життям і творчістю Лесі Українки і родини Косачів та привернути увагу до значимості села Запруддя Камінь-Каширського району в біографії Косачів.
Відвідувачі та учасники конкурсу переглянули фільм про Лесю Українку з серії „Обличчя української історії”, ознайомились із фотовиставкою „Зоре моя! В тебе світло повік буде ясне”, яку доповнювали портрети Лесі Українки, виконані на дереві технікою випалювання місцевим майстром Валентином Подшивалкіним. Оглянули книжкову виставку, на якій з-поміж іншого, були представлені книги і брошури волинського поета Петра Гоця: „Дорога до Лесі”, „Доле моя, любов моя – Леся”, „Колодяжне – казко Волині”, „Лесина колиска”, „Мої стежки до книги „Дорога до Лесі„ тощо. Відвідувачі мали змогу ознайомитись із збіркою поезій Лесі Українки „Сім струн”, що видана в Будапешті в 1996 році на кошти Фонду національних та етнічних меншин Угорщини, а художнє оформлення та ілюстрації в якій зробив уродженець Каменя-Каширського, нині житель Будапешта, член Товариства Української Культури в Угорщині Олександр Гембік.
Конкурс проходив у трьох вікових категоріях. Загалом, участь у заході взяли 32 учасники. Переможців було нагороджено грамотами та книгами.

 





Джерело: Камінь-Каширський краєзнавчий музей
Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 523 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]