Головна » 2013 » Лютий » 22 » ВЕЧІР-ПОРТРЕТ „ЛЕСЯ УКРАЇНКА – НАША ГЕНІАЛЬНА ЗЕМЛЯЧКА”.
18:38
ВЕЧІР-ПОРТРЕТ „ЛЕСЯ УКРАЇНКА – НАША ГЕНІАЛЬНА ЗЕМЛЯЧКА”.
ВЕЧІР-ПОРТРЕТ „ЛЕСЯ УКРАЇНКА – НАША ГЕНІАЛЬНА ЗЕМЛЯЧКА”.
22 лютого 2013 року, до 142 річниці від дня народження Лесі Українки (1871-1913), у Володимир-Волинському історичному музеї відбувся вечір-портрет „Леся Українка – наша геніальна землячка”.
Наукові співробітники музею розповіли про життя і творчість видатної поетеси, зачитали спогади відомого історика Дмитра Дорошенка, який спілкувався з Співачкою Досвітніх вогнів, спогади матері Лесі – Олени Пчілки про проживання Косачів у Колодяжному, згадали про уродженця села Микуличі на Володимирщині – Касяна Граната, який у 1905 році спілкувався з відомою поетесою. До уваги відвідувачів музею представлено – фотодокументальна виставка з копіями світлин Лесі Українки, Михайла, Миколи, Ізидори Косачів, їх батьків – Олени Пчілки і Петра Косача, Лесиної няні – Варвари Пиріг,також на виставці можна побачити знімки Лесиного „білого будиночку” в Колодяжному, будинку у Новограді-Волинському, де народилася Леся Українка.
Окрасою виставкової експозиції є вишиті портрети Лесі Українки та зображення Мавки, які виконані відомою володимирською вишивальницею Вірою Оніщук. Розгорнуто також і книжкову виставку.
Невмирущу поезію нашої геніальної землячки читали учні середньої школи № 2 Олена Швачко, Катерина Страхорчук, Анастасія Матвійок, Тетяна Саганюк, яких підготувала вчитель української мови Надія Михайлівна Оліферук.
 
Джерело: сайт Володимир-Волинського історичного музею
Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 1346 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]