Головна » Музей волинської ікони

З нагоди дня Святого Миколая Музей волинської ікони 16–19 грудня запрошує дітей молодшого та середнього шкільного віку на інтерактивну екскурсію-гру «Святий Миколай на волинських іконах».

З 1 грудня Музей волинської ікони переходить на зимовий графік роботи з двома вихідними днями

На Волині триває виїзне засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. Сьогодні народні депутати побували у Музеї волинської ікони, де їм провели екскурсію та продемонстрували безцінні перлини сакрального мистецтва.

Під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики говоритимуть про функціонування закладів культури в умовах децентралізації, зокрема, і музеїв.

24 жовтня у Луцьку розпочалася ХХVІ міжнародна наукова конференція «Волинська ікона: дослідження та реставрація», у перший день якої було презентовано виставку «Волинська ікона: нові відкриття». Про це розповіло телебачення UA: Волинь.

24–25 жовтня 2019 року Волинський краєзнавчий музей, на базі свого відділу – Музею волинської ікони, проводить ХХVІ міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація», присвячену 115-ій річниці від дня народження українського мистецтвознавця Павла Жолтовського.

П Р Е С Р Е Л І З

П Р О Г Р А М А

У Музеї волинської ікони розпочалася робота з фотографування та сканування творів Йова Кондзелевича і майстрів його кола з музейної колекції.

У Музеї волинської ікони відбулася презентація монографії Оксани Ременяки «Nigra sed Formosa: Занурена в печаль, проте прекрасна... Слідами мандрів ікони Богородиці Холмської».

8 серпня о 15 год. у Музеї волинської ікони відбудеться презентація монографії Оксани Ременяки «Nigra sed Formosa: Занурена в печаль, проте прекрасна... Слідами мандрів ікони Богородиці Холмської». Гарна нагода поспілкуватися з авторкою та придбати книгу, тираж якої обмежений.

12 липня у Музеї волинської ікони представили виставковий проект «Сакральний простір Юрія Нікітіна». 26 оригінальних художніх робіт репрезентують творчість одного з найвідоміших іконописців України.

12 липня о 15 год. у Музеї волинської ікони відкривається виставка «Сакральний простір Юрія Нікітіна».

19 червня у Львові в Палаці Лозинського відкрилася виставка «Ангели». Серед 30 музеїв України, що надали на неї свої експонати, Волинський краєзнавчий музей і його відділ – Музей волинської ікони.

11 червня у Музеї волинської ікони відкрилася виставка «Вічне», яка знайомить відвідувачів з творчістю волинських іконописців Сергія і Тетяни Омельченків.

11 червня о 14 год. у Музеї волинської ікони відкривається виставка «Вічне». Іконопис Сергія і Тетяни Омельченко.

У Музеї волинської ікони відкрилася виставка-продаж «Дарунок до Великодня», де представлені роботи учнів і майстрів Технічного коледжу Луцького національного технічного університету та слухачів коледжу, які здобувають професію «флорист» за направленням служби зайнятості.

15 квітня о 14 год. у Музеї волинської ікони починає роботу виставка-продаж «Дарунок до Великодня».

11 квітня у Музеї волинської ікони відкрилася виставка «Замлиння», що стала підсумком роботи Міжнародних пленерів іконопису та сакрального мистецтва 2011–2018 рр., які проходили на Волині.

11 квітня о 14 год. у Музеї волинської ікони відбудеться презентація виставкового проекту «Замлиння», де будуть представлені сучасні ікони та сакральні твори міжнародних пленерів іконопису.

12 березня у Музеї волинської ікони відбулася презентація журналу «Пам’ятки України. Історія та культура» (№7–9, 2018). Чільне місце у номері відведене матеріалам науковців Києва, Львова і Луцька про життєвий і творчий шлях відомого українського іконописця Йова Кондзелевича.

У Луцьку відбулося всеукраїнське паломництво богопосвячених осіб. На прощу прибули представники монаших Чинів і Згромаджень УГКЦ із різних куточків України. Після літургії монахи та парафіяни хресною ходою прийшли до Музею волинської ікони, де зберігається Холмська Чудотворна ікона Богородиці.

У Музеї волинської ікони вже в одинадцяте відбулися «Різдвяні зустрічі». Цьогорічними їх учасниками був фольклорний гурт «Волиняни» Луцької дитячої музичної школи № 3.

Запрошуємо лучан і гостей міста

на Різдвяні зустрічі

у Музеї волинської ікони!

Напередодні дня Святого Миколая у Музеї волинської ікони відкрилася виставка-продаж «Різдвяний дарунок». Вперше відвідувачі музею можуть не тільки помилуватися творчими доробками учнів, майстрів та слухачів Технічного коледжу Луцького національного технічного університету, а й придбати їх.

18 грудня о 13 год. у Музеї волинської ікони починає роботу виставка-продаж «Різдвяний дарунок». Це спільний проект Музею волинської ікони, Технічного коледжу Луцького національного технічного університету та Волинської обласної служби зайнятості.

25–26 жовтня Волинський краєзнавчий музей на базі відділу – Музею волинської ікони, провів ХХV Міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація», присвячену 25-річчю діяльності Музею волинської ікони.

Урочистості організували 25 жовтня у приміщенні Волинського краєзнавчого музею.

Сьогодні неможливо уявити Луцьк і Волинь без Музею волинської ікони. За рівнем відвідуваності він скоро випереджатиме знаменитий Луцький середньовічний замок. У цьому музеї бувають президенти, посли іноземних держав, митрополити і патріархи, сюди їдуть люди з усього світу – від Польщі до Парагваю, і це єдиний музей у світі, до якого щороку ідуть хресні ходи.

 

ХХV Міжнародна наукова конференція
«Волинська ікона: дослідження та реставрація»,
присвячена 25-річчю Музею волинської ікони
м. Луцьк, 25-26 жовтня 2018 року

ПРЕС-РЕЛІЗ

25–26 жовтня 2018 року Волинський краєзнавчий музей проводить ХХV міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація», присвячену 25-річчю Музею волинської ікони.

П Р О Г Р А М А

 

Порядок роботи
XXV міжнародної наукової конференції
«Волинська ікона: дослідження та реставрація»

Завідувач Музею волинської ікони, заслужений працівник культури України Тетяна Єлісєєва у телепередачі «Тема дня» телеканалу UA: Волинь.

2 жовтня у Музеї волинської ікони відбулася презентація монографії доктора історичних наук, завідувача відділу історії середніх віків Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України Володимира Александровича «Холмська ікона Богородиці з Емануїлом».

Волинський краєзнавчий музей запрошує поціновувачів сакрального мистецтва 2 жовтня о 14 год. у Музей волинської ікони на презентацію монографії доктора історичних наук, завідувача відділу історії середніх віків Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України Володимира Александровича «Холмська ікона Богородиці з Емануїлом».

27 вересня у Мистецькій залі Центру дозвілля «Лісова пісня» м.Вараш відкрилася виставка «Імена, написані на небесах», організована у рамках програми заходів, присвячених 25-річчю з дня заснування Музею волинської ікони.

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »