Головна » 2019 » October » 22 » Запрошуємо на ХХVІ міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація». ПРЕСРЕЛІЗ. ПРОГРАМА
09:47
Запрошуємо на ХХVІ міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація». ПРЕСРЕЛІЗ. ПРОГРАМА
Запрошуємо на ХХVІ міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація». ПРЕСРЕЛІЗ. ПРОГРАМА

ПРЕСРЕЛІЗ
ХХVІ Міжнародна наукова конференція

«Волинська ікона: дослідження та реставрація»,
м. Луцьк, 24-25 жовтня 2019 року

Волинський краєзнавчий музей на базі відділу – Музею волинської ікони – проводить ХХVІ Міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація». Вітчизняні та зарубіжні вчені, музейні працівники та реставратори, починаючи з 1994 р., щорічно збираються у Луцьку, щоб поділитися своїми науковими здобутками у вивченні і реставрації пам’яток сакрального мистецтва історичної Волині. Цьогорічна конференція присвячена 115-ій річниці від дня народження відомого українського мистецтвознавця Павла Жолтовського. У 80-их роках ХХ ст. він був науковим консультантом експедицій Волинського краєзнавчого музею по культових спорудах Волині. Зібрані пам’ятки сакрального мистецтва стали основою колекції Музею волинської ікони, відкритого у 1993 р.

У ХХVІ Міжнародній науковій конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація» беруть участь 45 вчених, мистецтвознавців, істориків, музейних працівників та реставраторів з України, Росії, Білорусі, Польщі. Виданий науковий збірник конференції, до якого увійшли матеріали з каталогізації, іконографії, історії, атрибутування, рентгенографування, хіміко-технологічних та ентомологічних досліджень пам’яток сакрального мистецтва Волині, Галичини, Слобожанщини. Окремий розділ присвячений Павлу Жолтовському (1904–1986) – видатному українському вченому-практику, лауреату Державної премії України імені Тараса Шевченка. Науковий збірник ілюстрований кольоровими світлинами пам’яток, більшість з яких публікується вперше.

24 жовтня у Волинському краєзнавчому музеї відбудуться пленарне засідання конференції та презентація нових видань з сакрального мистецтва (10.00–15.00). У Музеї волинської ікони о 15.30 відбудеться презентація виставки «Волинська ікона: нові відкриття». Будуть представлені твори іконопису XVII – XVIIІ ст., відреставровані у реставраційній майстерні Волинського краєзнавчого музею, Національному науково-дослідному реставраційному центрі України та його Львівській філії у 2018–2019 рр.

25 жовтня робота конференції продовжиться у Музеї волинської ікони. Учасники виступлять із науковими доповідями та повідомленнями.

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 418 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]