Головна » Музей волинської ікони
Волиняни разом із православними паломниками з Польщі вшанували чудотворний образ Холмської Божої Матері.
   У неділю, 16 вересня 2012 року, в церковному життя Луцька відбулась знакова подія – відбувся хресний хід від Свято-Покровського кафедрального храму до Музею волинської ікони, де зберігається чудотворна Холмська ікона Божої Матері. Там перед особливо шанованим православними західних українських земель чудотворним образом Пресвятої Діви був відслужений молебень і акафіст, а присутні православні вірні мали нагоду приложитись до чудотворного образу.
Для Музею волинської ікони передано ще одне приміщення у м. Луцьку по вул. Ярощука, 16.
   В межах спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області з балансу комунального підприємства «Санаторій матері і дитини «Пролісок» на баланс  Волинського краєзнавчого музею  передано приміщення у м.Луцьку на вул. Ярощука, 16  загальною площею 394 кв. м.
Виставку „Костельний живопис XVIII-XIX ст.” Музею волинської ікони відкрито у Музеї книги і друкарства м. Острога.
    Державний історико-культурний заповідник м. Острога провів Х наукову конференцію „Острозькі краєзнавчі читання”, присвячену 140-річчю з дня народження засновника історичного музею в Острозі о. Михайла Тучемського.
   В рамках роботи конференції відбулося відкриття виставки „Костельний живопис XVIII-XIX ст.”, яку представив Музей волинської ікони. На відкритті були присутні учасники конференції з міст Києва, Хмельницька, Львова, Донецька, Харкова та ін., представники влади, інтелігенція Острога.
Зустріч з художником Володимиром Жупанюком у Музеї волинської ікони.
    У день Святого Миколая (Перенесення мощей Святителя Миколая із Мір Лікійських до м.Барі) у Музеї волинської ікони відбулася зустріч студентів відділення художніх ремесел і народних промислів  Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури з художником, автором ікони „Святий Миколай” Володимиром Жупанюком.
Проведено День депутата у музеях Луцька.
    Відбувся День депутата у музеях Луцька. Таку культурно-просвітницьку програму для обранців громади нашого міста організувала начальник відділу туризму Луцької міської ради, депутат Наталія Бунда.
   Напередодні Міжнародного дня музеїв і дня Святого Миколая (Перенесення мощей Святителя Миколая із Мір Лікійських до м.Барі) у Музеї волинської ікони відкрито виставку „Образ Святого Миколая Чудотворця у іконописі, стародруках, металопластиці і декоративно-прикладному мистецтві XVII-ХХІ століть”.
   Святитель Миколай належить до найбільш популярних християнських святих. Ще у час свого земного життя (260-335 рр.н.е.) Миколай своєю благочестивістю, добрим християнським характером, ревністю у вірі Христовій, турботою і любов’ю до людей заслужив повагу і пошанування.
Працівники Музею волинської ікони провели тематичний захід до свята Воскресіння Христового.
   Напередодні свята Великодня працівники Музею волинської ікони завітали до студентів Луцького інституту розвитку людини університету „Україна”. Провідний науковий співробітник Світлана Василевська розповіла про найважливіше християнське свято Пасхи, народні традиції і звичаї у відзначенні цього величного дня. Розповідь про свято була доповнена показом репродукцій ікон страсного циклу з колекції Музею волинської ікони.
Експозиція Музею волинської ікони поповнилася новими експонатами.
Наприкінці березня 2012 року до Музею волинської ікони повернулися ікона „Архангел Михаїл” та скульптура Святий Єронім, які  були реставровані у Національній академії образотворчого мистецтва і  архітектури м. Києва та Львівському філіалі Національного науково-дослідного реставраційного центру України. Пам’ятки поповнили експозицію музею. Ікону „Архангел Михаїл” підготувала до експонування  реставратор Волинського краєзнавчого музею Лариса Обухович.
Паломники з Словакії відвідали Музей волинської ікони.
     20 березня 2012 року до Музею волинської ікони завітали православні віруючі  і священнослужителі з Словакії, які здійснювали паломництво по святих місцях України. Напередодні вони побували у Почаєві, де молилися біля чудотворної Почаївської ікони Богородиці.  У музеї паломники схилили голови перед Холмською Чудотворною іконою Богородиці та проспівали акафіст Пресвятій Богородиці.
Інформаційне повідомлення ХIХ міжнародної наукової конференції „Волинська ікона: дослідження та реставрація”.
Паломництво до Холмської Чудотворної ікони Божої Матері.
« 1 2 ... 7 8 9