Головна » 2019 » November » 27 » На Волині відбудеться виїзне засідання парламентського комітету
15:49
На Волині відбудеться виїзне засідання парламентського комітету
На Волині відбудеться виїзне засідання парламентського комітету

Як повинна розвиватися культурна політика на місцях? Якими повинні бути її базові ідеологічні концепти? Чому важливо розвивати мистецьку освіту і яку роль у цих процесах відіграють об’єднані територіальні громади? Як зберегти мережу бібліотек та музеїв в регіонах? Які заходи на державному рівні пропонують передбачити в рамках відзначення 150-річчя від дня народження видатної письменниці Лесі Українки?

Ці та інші питання обговорюватимуть народні депутати України та фахівці під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики на тему: «Про функціонування закладів культури в умовах децентралізації».

Засідання Комітету триватиме 28 та 29 листопада (попередня програма додається).

Пленарне засідання Комітету за участі його голови, народного депутата Олександра Ткаченка, заступника міністра культури, молоді і спорту Ірини Подоляк розпочнеться 28 листопада о 10.00 в овальному залі Волинської облдержадміністрації.

У роботі Комітету візьмуть участь народні депутати України від Волинської області Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, керівники департаментів Міністерства культури, молоді та спорту України та освіти і науки України, Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної ради, керівники Луцької міської ради, представники ОТГ, закладів культури та мистецтва Волинської області.

У рамках виїзного засідання члени Комітету ознайомляться з моделями роботи культурно-мистецьких закладів Волині. Зокрема, відвідають Музей волинської ікони, Музей сучасного українського мистецтва Корсаків, Замок Любарта, Художній музей м.Луцька, Літературно-меморіальний музей Лесі Українки у с.Колодяжне, Луцьку музичну школу № 1 ім. Фридерика Шопена, Луцьку міську центральну бібліотеку для дітей.

Контактна особа: Ольга Максим’як – 099 027 90 31, 096 276 25 87

Джерело: Волинська обласна рада

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 325 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]