Головна » 2019 » June » 12 » Дивовижний світ сучасної ікони
13:56
Дивовижний світ сучасної ікони
Дивовижний світ сучасної ікони

11 червня у Музеї волинської ікони відкрилася виставка «Вічне», яка знайомить відвідувачів з творчістю волинських іконописців Сергія і Тетяни Омельченків, випускників Львівської Академії Мистецтв.

Храмові і хатні ікони майстрів, представлені на виставці, розкривають один з напрямів розвитку сучасного іконопису – наслідування візантійської та давньоруської іконописної традиції з автентичними світоглядними та технологічними особливостями.

На урочистому відкритті були присутні і виступили автори Сергій і Тетяна Омельченки, віце-канцлер Волинської єпархії ПЦУ прот. Олександр Безкоровайний, секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Учасники дійства, поціновувачі сучасного сакрального мистецтва, художники, студенти Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури з інтересом переглянули документальний фільм про процес створення ікони, знятий родиною Омельченків.

Присутні відзначали глибоку символічність та сакральну виваженість, гармонію художньої образності і духовного наповнення іконописних творів Сергія і Тетяни, що допомагає людині у думках і молитві до Бога.

Відкриття пройшло у щирій і теплій атмосфері безпосереднього спілкування з талановитими волинськими майстрами.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 380 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]