Головна » 2019 » January » 21 » Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони
14:17
Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони
Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони

17 січня 2019 року у Музеї волинської ікони вже в одинадцяте відбулися «Різдвяні зустрічі». Цьогорічними їх учасниками був фольклорний гурт «Волиняни» Луцької дитячої музичної школи № 3, заснований у 1998 р. Тоді у складі колективу було лише 8 виконавців, а нині – більше 50. Багаторічним керівником є викладач вищої категорії, методист Тетяна Жилюк.

Гурт є постійним учасником міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних проектів, конкурсів, фестивалів, концертних турів. Колективу аплодували вдячні слухачі Словаччини, Німеччини, Польщі, Угорщини, Австрії. Тільки у 2018 р. «Волиняни» отримали Гран-Прі Міжнародного фестивалю-конкурсу «Талановиті діти України» (Київ) та Міжнародного фестивалю «Ми разом» (Білорусь).

Талановиті діти радісно і щиро колядували, щедрували і весело віншували присутніх у залі. Всі були вражені артистичністю, невимушеністю і відкритістю юних виконавців. Особливе захоплення викликав вертеп, у якому переплелися давні традиції і сучасність.

Присутній на зустрічі Григорій Пустовіт, виконувач повноважень Луцького міського голови, вітаючи учасників заходу зазначив: «Не дивлячись на те, що колектив «Волиняни» змінив свій склад, незмінним залишилась його висока виконавська майстерність та неповторний стиль».

Колядники за давньою українською традицією отримали солодкі подарунки і були запрошені на безкоштовну екскурсію у музеї.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 434 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]