Головна » Колодяжненський музей Лесі Українки

   Працівники музею спільно з компанію izi.TRAVEL розробили та запустили в дію мобільну екскурсію Колодяжненським літературно-меморіальним музеєм Лесі Українки

   У день сотих роковин смерті І. Я. Франка, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося вшанування його пам'яті, адже це ім'я тісно пов'язане з родиною Косачів.

   18 травня, у Міжнародний день музеїв, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки був День відкритих дверей. Численні відвідувачі оглядали його безкоштовно.

   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки був проведений майстер-клас з виготовлення Великодніх писанок, який провела Наталія Прокопів. Розписування писанок є продовженням давніх косачівських традицій

   Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки з арт-речиталем «Мрії чи Марення? Лесині мрії або марення Українки» відвідала творча група з Києва у складі Мирослави Которович, Ігоря, Дмитра Черченка, які представили свій музично-поетичний перформанс у «Білому» Лесиному будинку.

   23 березня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрито персональну виставку сучасного вишитого одягу Тетяни Ведмедюк «Етнічними стежками».

   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося свято «День поезії», організоване Ковельським фондом культури на чолі з його головою Геннадієм Сарапіним.

   Влада Криму закрила для відвідувачів Музей Лесі Українки в Ялті, повідомляє прес-служба Міністерства культури.

   Цей рік у Волинській області з ініціативи депутатів фракції УКРОП в обласній раді оголосили роком Лесі Українки.

   Театралізоване дійство «Слова його лились, текли і в серце падали глибоко», присвячене дням пам'яті Тараса Шевченка, відбулося 9 березня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.

   26 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася пересувна виставка «Косачі «так органічно зрослися з усім колодяжненсько-волинсько-поліським…».

   Проведені у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки заходи стали гідним внеском волинських музейників у пошанування Лесі Українки.

   Сьогодні, 25 лютого, відзначають 145-та річницю від дня народження Лесі Українки (1871–1913) – видатної української поетеси, драматурга, громадської діячки.

   24 лютого, в рамках відзначення 145-ої річниці від дня народження Лесі Українки, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки розпочала роботу VІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії та культурі України та Волині».

   З  нагоди 145-річчя від дня народження Лесі Українки, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, відбулась презентація книги «Слово, моя ти єдиная зброє…».

   24 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки – філіалі Волинського краєзнавчого музею, відбулося урочисте відкриття VIII Всеукраїнської науково-практичної конференції «Леся Українка і родина Косачів в історії та культурі України та Волині», присвяченої 145-річчю від дня народження Лесі Українки.

   Управління культури Волинської облдержадміністрації, обласний науково-методичний центр культури на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки 21 лютого 2016 року традиційно провели обласний конкурс читців «Мій любий краю», присвячений 145-ій річниці від дня народження Лесі Українки.

Шановні колеги!

   24-25 лютого 2016 року на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, філіалу Волинського краєзнавчого музею, у с. Колодяжне на Волині відбудеться VІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція „Леся Українка і родина Косачів в історії та культурі України та Волині”, присвячена 145-річчю від дня народження Лесі Українки.

   Про це депутат заявила 21 січня на засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

   У цьому році минає 145 літ від дня народження Лесі Українки. Важливо наповнити цей рік просвітницьким змістом. І славно, що наша перлина культури – музей Лесі Українки в Колодяжному у 2016 році працюватиме під гаслом: „Рік Лесі Українки”. Громадськість району пропонує гасло колодяжненських музейників перевести в більш широку площину, тобто оголосити „Рік Лесі Українки на Ковельщині”. А можливо, варто було б проголосити „Рік Лесі Українки на Волині”?

   Чудова колекція старих фотографій кінця ХІХ — початку ХХ століття, на яких зображені українські жінки в образах аристократичних європейських леді. Фото опублікував сайт Відкривай Україну. Серед жінок бачимо і відомих українок, зокрема, Олену Пчілку і Лесю Українку.

   8 січня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, відбулося народознавче театралізоване дійство «На небі зірка ясна засяла», приурочене Різдву Христовому. Цей захід став першим у відзначенні 145-річчя від дня народження Лесі Українки.

   25 лютого 2016 року великій дочці України Лесі Українці – 145 років від дня народження. Це рік Лесі Українці в Колодяжному. Розпочнеться він у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки науково-освітнім заходом „РІЗДВО У КОСАЧІВ: „На небі вечірня зоря”

   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки діє виставка «…се країна світла і прозорої блакиті»: ретроспекція у Крим Лесі Українки».

   Дирекція та колектив Волинського краєзнавчого музею вкрай здивовані не достовірною інформацією сайту „Волинської газети” про те, що Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки не працює.

   Волинський краєзнавчий музей на базі свого філіалу – Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, у лютому 2016 року проводить історико-краєзнавчу наукову конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Леся Українка і родина Косачів в історії та культурі України та Волині”, присвячену 145-ій річниці від дня народження Лесі Українки.

   Підводна археологічна знахідка біля с.Щитинь Любешівського району – давній човен-довбанка з дна р.Турія, перевезений обласним краєзнавчим музеєм до Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки для поповнення експозиції з етнографії Волині. Це вдалося зробити за сприяння Андрія Бондарчука – відомого письменника, краєзнавця, засновника Музею історії Луцького братства, мецената обласного музею, завдяки якому буде збережено унікальну пам’ятку археологічної спадщини Волині.

   У літературно-меморіальному музеї Лесі Українки с. Колодяжне побували учасники міжобласного семінар-практикуму керівників клубних установ Волинської та Львівської областей

   Редактор інтернет-порталу „Музейний простір України”, начальник Інформаційно-аналітичного відділу ГО „Український центр розвитку музейної справи” Леся Гасиджак відвідала Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки і поділилася своїми враженнями.

   1 серпня 2015 року минуло 102 роки від дня смерті Лесі Українки – великої української поетеси, драматурга, громадської діячки. День пам’яті співпав з літературно-мистецьким святом «Лісова пісня», започаткованим Волинською обласною організацією Національної спілки письменників України на честь написання однойменної драми-феєрії письменниці «Лісова пісня». У цей день в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки с. Колодяжне біля погруддя поетеси відбулась година пам’яті.

   У Колодяжному діє меморіальний музей, а «білий» будиночок, в якому збереглися особисті речі Лесі, її меблі, приваблює найбільше відвідувачів. 125-ту річницю його спорудження відзначили пересувною виставкою: представили матеріали, фотографії, наукові статті, які розповідають про його історію.

   Нещодавно науковцями Волинського краєзнавчого музею підготовлено і видрукувано науково-популярне видання  Пчілка Олена. На спогад Шубертової серенади / Олена Пчілка; автор тексту І. Щукіна; упоряд. А. Силюк. – Луцьк, 2015. – 16 с., презентація якого відбулася під час стажування наукових працівників музеїв України на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

   1-2 серпня на Ковельщині відбудеться традиційне поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”. Заходи розпочнуться у день пам’яті Лесі Українки, покладанням квітів до погруддя поетеси в с. Колодяжному Ковельського району та до пам’ятника поетесі в м. Ковелі. Гості відвідають Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, візьмуть участь у традиційній мистецькій годині в „сірому” будиночку Косачів.

   На основі оригіналу книги Лесі Українки “Лісова пісня” з фондів Колодяжненського літературно-меморіального музею на Волині втілили ідею факсимільного перевидання раритетної книги 1914-року та додатку до неї з назвою “Лісова пісня” Лесі Українки в рецепціях”.

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 »