Головна » Колодяжненський музей Лесі Українки
   9 січня в музеї Лесі Українки с.Колодяжне відбулося свято „Різдво у Косачів”. Наукові співробітники музею розповіли про традицію святкування Різдва в Косачів. Любили це свято в родині, адже воно створювало неповторну ауру запахом свіжозрубаної, принесеної з лісу ялинки, святковою метушнею по приготуванню особливих страв, чеканням гостей з Києва, врядженням ялинки.
Колодяжненський музей Лесі Українки поповнився новими експонатами.
   Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки поповнився новими експонатами – двома виданнями „Лісової пісні”.
Колекція Колодяжненського музею Лесі Українки поповнилась триптихом „Лесині весни”.
   Кілька днів тому фондова колекція Колодяжненського музею Лесі Українки поповнилась триптихом „Лесині весни” київської художниці Лариси Володимирівни Іванової. Літографії мають назви: „Натуро-матінко! Я на твоєму лоні дитячі радощі і горе виливала”, „Гетьте, думи, ви , хмари осінні!”, „Ой, чи так красно в якій країні, як тут, на нашій рідній Волині!”, персонажами яких слугує образ Лесі Українки у дитячі та юнацькі роки.
У Колодяжненському музеї Лесі Українки відкрито виставку „Творчість Лесі Українки в роботах кримських учнів та студентів”.
   25 жовтня 2012 року в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрито виставку „Творчість Лесі Українки в роботах кримських учнів та студентів”.
У Колодяжненському музеї Лесі Українки відкрито виставку Анжеліки Рудницької „Містерія літочислення”.
   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрито виставку Анжеліки Рудницької „Містерія літочислення”, що стала підсумком восьмирічної діяльності художниці. Анжеліку Рудницьку знаємо як телеведучу, співачку, письменницю, викладача, громадського діяча, художницю, але це якраз той випадок, коли важливо побачити її твори власними очима.
У Колодяжненському музеї відкрито персональну виставку Миколи та Анастасії Гончаруків „В майстерні художника” (Відео).
   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася персональна виставка Миколи та Анастасії Гончаруків „В майстерні художника”, на якій представлені портрети, пейзажні, натюрморти, вироби з дерева, різьба, художньо оброблені природні форми.
У Колодяжненському музеї відбувся День пам’яті Лесі Українки.
   1 серпня 2012 року минуло 99 років від дня смерті Лесі Українки. У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся День пам’яті письменниці „Пісні, розстанемось ми з вами”  та проведена панахида.
Завідувач Колодяжненського музею Лесі Українки Віра Комзюк взяла участь у літературному вечорі „Колодяжне у житті Олени Пчілки”.
   З нагоди 163 річниці від дня народження відомої української письменниці, публіцистки та громадської діячки Олени Пчілки у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся літературний вечір „Колодяжне у житті Олени Пчілки”. У ньому взяли участь члени Національної спілки письменників України Йосип Струцюк, Іван Чернецький, Андрій Бондарчук. Про значення Колодяжного в житті Олени Пчілки та її родини розповіла Віра Комзюк – завідувач Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.
У Колодяжненському музеї Лесі Українки експонується флористична виставка Галини Боратинець.
    Квіти – то давня любов Галини Максимівни Боратинець. Перші роботи із засушеного матеріалу виконувала на кольоровому папері. Згодом перейшла думка взяти природне тло, замкнути простір рамкою.
   У своїх роботах майстриня поєднує квіти і пелюстки – різні за формою, структурою, кольором, строками цвітіння. Рослини для роботи бере з саду, поля, лугу, квітника.
У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрито виставку майстра народної творчості Ніна Габрилевич.
   У літературно – меморіальному музеї Лесі Українки с. Колодяжне діє виставка „На білих крилах рушників”  автором якої є Ніна Габрилевич – майстер народної творчості.
    Ковельчанка Ніна Сергіївна Габрилевич вже не один рік дивує нас оригінальними роботами. Свої вишивки вона не раз експонувала на багатьох творчих конкурсах.
Щороку в родині Косачів відзначали роковини Тараса Шевченка, в програмі яких були, так звані, «відчити», декламування напам’ять творів поета, художнє читання «Гайдамаків», «Катерини», презентація творів Лесі Українки про Шевченка. Продовжуючи Косачівську традицію, в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки також проводяться Шевченківські дні. Цього року літературно-музичний вечір носить назву «Як я її люблю, мою Україну!».
Виставка „Свято „Лісова пісня” у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.
„Відгуки душі” у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.
У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася виставка „Леся Українка та родина Косачів в портретах”.
У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся обласний конкурс читців „Мій любий краю”.
Фонди Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки поповнилися витинанками Ярослави Галькун.
Нагороди музеям Волині на Третьому Всеукраїнському музейному фестивалі.
« 1 2 ... 5 6 7