Головна » 2011 » Травень » 20 » У Колодяжненському музеї Лесі Українки відбулася творча зустріч з поетом, прозаїком Анатолієм Семенюком.
12:27
У Колодяжненському музеї Лесі Українки відбулася творча зустріч з поетом, прозаїком Анатолієм Семенюком.
У Колодяжненському музеї Лесі Українки відбулася творча зустріч з поетом, прозаїком Анатолієм Семенюком.
20 травня 2011 року у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулася творча зустріч з членом Національної спілки журналістів і Національної спілки краєзнавців України, поетом, прозаїком Анатолієм Семенюком, автором збірок поезій "Копай криницю у собі" (1995), "Золота підкова" (1996), "Мить істини". "Цілющий попіл" (2003), історико-краєзнавчих книг "Ковель – минуле і сучасне" (2000), "Благодать Божа" (2001), "Легенди Ковеля" (2009), "Ковель: шлях через віки" (2010), романа-есе про художника Аидроника Лазарчука '"В обіймах мистецтва" (2010), книги спогадів та вражень від поїздки до Єрусалима "Паломництво на Святій землі", автобіографічних повістей "Філософія душі" у двох частинах (2002, 2008), наукових досліджень про родину Косачів на Ковельщині (матеріали наукових конференцій, розділи в книгах, в контексті зв'язку А.Лазарчука з Лесею Українкою, Оленою Пчілкою), дитячої книжки "Павлик у лісі" (2002).
Про біографію поета з народу (народився в с.Клевець Турійського району на Волині), який пройшов шлях від робітника до посад начальника району електромереж у Нововолинську та Ковелі і мера м. Ковеля, розповідали наукові співробітники музею, наводячи факти з його життя з двохтомника "Філософія душі". Філософія творчості відбилася у цитованих, погрупованих тематично, творах. А це - осмислення прожитих років (за рецензією Миколи Луківа, головного редактора журналу "Дніпро"), батько, мати, отча земля Україна, її природа, лицарське схиляння перед подвижницькою життєвою місією жінки, захоплення її вродою і душевною красою, талантом кохати і бути коханою, роздуми про долю покоління дітей війни і наших сучасників тощо.











На зустрічі було представлено нову поетичну збірку поста "На крилах вітру" (2011), ілюстраціями якої стали експонати, створеного автором зібрання дерев'яних фігур із стовбурів, чудернацьких коренів дерев, що створюють експозицію своєрідного "музею", розташованому на подвір'ї та всередині дачного будиночка поета.
Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 918 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]