Головна » Колодяжненський музей Лесі Українки

   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбудеться науково-освітній захід «Годі, діточки, вам спать!», присвячений 168-річчю від дня народження Олени Пчілки.

   У Міжнародний день музеїв у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки провели День відкритих дверей, у рамках якого відбулося ряд цікавих заходів.

   До Міжнародного дня музеїв Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки проводить День відкритих дверей.

    У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося відкриття виставки «Моя Волинь, мої Карпати» Ореста Хмельовського.

   На Байковому кладовищі в Києві невідомі пограбували могилу української поетеси Лесі Українки.

   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки побували школярі та вчителі з селища Нікольське Донецької області, котрі на запрошення ковельчан приїхали до міста на Великодні свята.

   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася виставка «Великодні писанки Олени Пчілки».

   Фонди Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки поповнилися новим виданням: «Леся Українки «Лісова пісня» в ліноритах Миколи Бондаренка».

   22 березня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся обласний семінар вчителів історії на тему «Формування громадянської компетентності учнів на уроках суспільно-гуманітарного циклу»

   22 березня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося відкриття виставки під назвою «Казка Лесі Українки «Біда навчить» у творчості українських художників».

   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося свято «День поезії», організоване Ковельським фондом культури

   Фонди Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки поповнилися роботами відомого українського художника Петра Сензюка (1928–2007), які до музею передала його онука Тетяна Наумук-Сензюк.

   10 березня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулися Шевченкові роковини: «Казка про Катерину». Сучасна кіноверсія та роздуми про моральний родовий закон.

   Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки отримав цінний подарунок – першу збірку поезій Лесі Українки «На крилах пісень» 1892 року.

   З 6 по 8 березня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки перебуває фотовиставка «Герої – серед нас!». Автор світлин – заслужений журналіст України, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки краєзнавців України Валерій Мельник.

   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки 7 березня о 12.00 год. відбудеться відкриття виставки „Герої серед нас!”.

   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся обласний конкурс читців «Мій любий краю», присвячений 146-й річниці від дня народження Лесі Українки.

   25 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося відзначення 146-ої річниці від дня народження Лесі Українки.

   Нещодавно фонди Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки поповнила книга „День гніву” Юрія Косача. Як виявилось, вона ввійшла в перелік найкращих книг 2016 року.

   Про те, що село Піддубці має свою цікаву вікову історії, знають його жителі від малого до старого. А що є чим похвалитися й перед іншими, у цьому переконаєтеся, побувавши у селі та спілкуючись із старожилами. А сільські активісти вирішили заснувати музей села, щоб пам'ять зберігалася для майбутніх поколінь. Захід відбудеться 3 лютого (у п'ятницю) о 13.00 у місцевій школі.

   З ініціативи Ірини Констанкевич народні депутати зареєстрували у Верховній Раді України проект постанови №5675 щодо відзначення 150-ої річниці від дня народження видатної письменниці.

   Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, продовжуючи Косачівську традицію, відзначив народження Божого Сина. Учасники свята поринули у більш ніж сторічну давнину, слухаючи розповідь про звичай проведення свята в родині Лесі Українки.

   Щойно у видавництві ТОВ «Ковельська міська друкарня» побачила світ збірка фольклорних записів Лесі Українки під назвою «Купала на Волині», яку упорядкували Віра Комзюк і Наталія Пушкар. Видання здійснене до 145-річчя від дня народження Лесі Українки

   У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося святкування Дня села, присвячене 25-річчю Незалежності України. На урочистості прибули жителі сіл Колодяжненської сільської ради: Колодяжного, Волошок, Будищ.

   6-7 серпня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки та Музеї «Лісової пісні» в урочищі Нечимне відбулося традиційне поетично-мистецьке свято «Лісова пісня», присвячене 105-ій річниці від часу завершення Лесею Українкою драми-феєрії «Лісова пісня».

   6 серпня для шанувальників образотворчого мистецтва у виставковій залі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки відбулося відкриття персональної виставки з 40 робіт Віри Холодової (Журби) «Чи є кращі між квітками? (Леся Українка «Пісня»)», виконаних в техніці акварельного та олійного живопису.

   1 серпня 2016 року минає 103 роки, як у вічність відійшла Леся Українка. У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся День пам’яті письменниці «Вам промовляти душа моя буде…».

   6 серпня о 12.00 год. у виставковій залі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки відбудеться відкриття персональної виставки живопису Віри Холодової (Журби) «Чи є кращі між квітками? (Леся Українка «Пісня»)».

   25 липня минає 150 років від дня народження лікаря, письменника, педагога, просвітянина, музиканта Модеста Пилиповича Левицького, діяльність якого тісно пов'язана з Ковелем, Ковельщиною, Луцьком. До ювілейної дати у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася виставка «Модест Левицький і родина Косачів».

   24 липня о 12 год. у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбудеться презентація виставки "Модест Пилипович Левицький (1866-1932) і Косачі", присвяченої 150-річчю від дня народження українського письменника, перекладача, лікаря, педагога, композитора, громадського діяча.

   6-7 серпня на Ковельщині відбудеться поетично-мистецьке свято «Лісова пісня». Його учасники відвідають Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки та музей драми-феєрії «Лісова пісня».

   Цього року в урочищі Нечимне на березі таємничого озера відбулося свято «Ой на Купала-Купалочка…». Всі присутні з захопленням спостерігали за чудовим дійством, яке подарували діти з села Білин. Вони подарували  глядачам море емоцій та позитивного настрою. Свято Івана Купала відтепер кожного року буде проходити в урочищі Нечимне. А працівники Музею «Лісової пісні» усіх хто хоч трохи вірить у казку запрошують у гості.

   Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки вже має «власну марку». Нещодавно начальник Центру поштового зв’язку № 4 Волинської дирекції УДПЗ «Укрпошта» вручила поштові марки та конверти завідувачу музею Лесі Українки в Колодяжному Вірі Комзюк.

   Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, Волинський краєзнавчий музей, Державний архів Волинської області, Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки і Музею «Лісової пісні» в Нечимному провели Волинезнавчі читання «Леся Українка та родина Косачів в історії освіти Волині».

   У червні фонди Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки поповнилися новим виданням Лесі Українки „Лісова пісня”.

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 9 10 »