Головна » 2016 » May » 31 » Франкові казкові звірята для дітей
18:21
Франкові казкові звірята для дітей
Франкові казкові звірята для дітей

   28 травня, у день сотих роковин смерті І. Я. Франка, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося вшанування його пам'яті, адже це ім'я тісно пов'язане з родиною Косачів. За клопотанням Івана Яковича у Львівському журналі «Зоря» з'явився першодрук під псевдонімом «Леся Українка», він брав безпосередню участь у виданні першої збірки молодої письменниці, був критиком творчості Лесі Українки та Олени Пчілки тощо. У 1891 році Іван Франко з дружиною і синами гостював у Косачів в Колодяжному. За спогадами колодяжненців, письменник ловив в'юнів у ставку за садибою господарів. Отож, дійство відбулося у лісопарку біля водойми.

   Наукові працівники розповідали маленьким жителям Колодяжного про Івана Франка, його казки для дітей. Особливо зупинилися на казці про Лисицю, Вовка і Осла.

   У парку «полювала» за мишами картонна рудохвоста. Вовк запропонував її піти з ним покаятися у своїх гріхах. Адже їх у них багато – пребагато. Лисичка, потрапивши в курник, передушить усіх курей! Вовчик у кошарі − всіх овець! Та «найгрішнішим» виявився Ослик, який, бачите, з'їв огірка, котрий упав з воза господаря. Юні глядачі були щиро вдоволені, коли Осел печаттю на копиті покарав кривдників.

   Глядачі збагатилися знаннями про великого українського письменника і розійшлися з твердою впевненістю у перемозі добра над злом.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 815 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]