Головна » 2015 » July » 23 » Запрошують на поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”
15:16
Запрошують на поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”
Запрошують на поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”

   Поетично-мистецьке свято „Лісова пісня” проводиться на Ковельщині з 2001 року. Воно започатковане з ініціативи Волинської обласної організації НСПУ з метою привернути увагу влади та шанувальників творчості Лесі Українки до місць, які колись надихнули нашу геніальну землячку на написання безсмертної „Лісової пісні”. Свято „Лісова пісня” фінансово та організаційно підтримують управління культури, управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, Ковельська районна держадміністрація, Ковельська міська рада.

   Цьогоріч гостями «Лісової пісні» будуть член правління Національної спілки письменників України Володимир Шовкошитний, поети - Віктор Мельник (Вінниця), Іван Гентош (Львів), Анатолій Криловець та Валентина Люлич (Рівне), волинські літератори.

   Заходи розпочнуться 1 серпня, у день пам’яті Лесі Українки, покладанням квітів до погруддя поетеси в с. Колодяжному Ковельського району та до пам’ятника поетесі в м. Ковелі. Гості відвідають Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, візьмуть участь у традиційній мистецькій годині в „сірому” будиночку Косачів. О 17 год. того ж дня в Ковельській центральній районній бібліотеці відбудеться зустріч гостей свята з творчою інтелігенцією міста й району.

   2 серпня о 12.00 годині в урочищі Нечимному за Скулином, на лісовій галявині відбудеться традиційне мистецьке дійство. Прозвучить уривок з „Лісової пісні”, народні пісні та обрядові дійства виконають фольклорні колективи Ковельщини, виступлять поети, що завітають на свято.

   Тут же буде розгорнена виставка-продаж книжок та виробів традиційних народних ремесел Ковельщини. Присутні на святі зможуть відвідати музей драми-феєрії „Лісова пісня”, ознайомитися з місцевістю, яка колись надихнула Лесю Українку на написання свого шедевру.

   Підготовку мистецької програми свята здійснює Волинська обласна організація Національної спілки письменників України, управління культури Волинської ОДА та відділ культури Ковельської райдержадміністрації.

Джерело: управління культури Волинської облдержадміністрації

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 774 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]