Головна » 2016 » March » 13 » У Криму закрили ялтинський музей Лесі Українки
14:49
У Криму закрили ялтинський музей Лесі Українки
У Криму закрили ялтинський музей Лесі Українки

   Влада Криму закрила для відвідувачів Музей Лесі Українки в Ялті, повідомляє прес-служба Міністерства культури.

   "Музей закритий під приводом необхідності проведення ремонту будинку, в якому він розміщується, і в якому в 1897 році жила Леся Українка. Однак, як повідомляють ялтинські активісти, ніяких робіт там не проводиться, а заявлений термін закриття музею – до кінця 2017 року", – йдеться в повідомленні.

   На думку Мінкульту, особливо цинічним виглядає той факт, що музей закритий на рік 145-річчя з дня народження української поетеси, коли її ім'я шанується в усьому світі.

   "Очевидно, що справжніми намірами Кремля є повне припинення діяльності Музею, який був створений зусиллями української громади Криму у рік здобуття Україною Незалежності і який за ці роки став одним з головних центрів наукової і просвітницької роботи, спрямованої на популяризацію української культури і зміцнення національної ідентичності українців у Криму", – зазначають у відомстві.

   Мінкульт розцінює дії так званої влади Криму, як продовження агресивної політики Кремля по відношенню до історії та культури українського народу, і буде ініціювати звернення у відповідні міжнародні організації з метою тиску на Російську Федерацію щодо негайного відновлення роботи Музею Лесі Українки в Ялті.

Джерело: Gazeta.ua

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 731 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]