Головна » 2015 » September » 25 » Керівники клубних установ Волині та Львівщини відвідали Колодяжненський музей Лесі Українки
12:03
Керівники клубних установ Волині та Львівщини відвідали Колодяжненський музей Лесі Українки
Керівники клубних установ Волині та Львівщини відвідали Колодяжненський музей Лесі Українки

   23 вересня 2015 року, з метою підвищення кваліфікації, удосконалення організаційно-методичного керівництва клубними установами, вивчення та обміну досвідом, пошуку нових форм соціально-культурної та дозвіллєвої діяльності, розвитку народної творчості, в рамках чотирьохденної програми перебування на Волині, у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки с. Колодяжне побували учасники міжобласного семінар-практикуму керівників клубних установ Волинської та Львівської областей.

   Гостей гостинно зустрічали голова райдержадміністрації Віктор Козак, Колодяжненський сільський голова Ярослав Кушнирук, начальник відділу культури райдержадміністрації Тетяна Матяшук, завідувач Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Віра Комзюк. Голова райдержадміністрації Віктор Козак побажав гостям хорошого проведення часу, плідного обміну досвідом, пізнавального огляду літературно-меморіального музею Лесі Українки. «Ми пишаємося, що у нас є такий музей. Сюди щороку приїжджає близько 40 тисяч людей із Волині, України і з-за кордону. У Ковелі і Колодяжному є вулиці Лесі Українки, Косачів, Драгоманових. На території сільської ради успішно працює сільськогосподарське підприємство імені Лесі Українки. Ми цінуємо, що такі видатні діячі культури, як Леся Українка, Олена Пчілка проживали і писали свої твори на нашій землі. Приємно, що до нас приїжджають гості, і ми маємо що їм показати.» – сказав посадовець. Також Віктор Теодосійович побажав хорошого спілкування, добрих вражень про Ковельську землю і запрошував не раз сюди повертатися.

   За доброю української традицією, гостям був вручений волинський коровай, як символ гостинності та благополуччя. Завідувач Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Віра Комзюк провела екскурсію, в ході якої ознайомила з життям та творчістю письменниці.

   Під час тематичного заходу свою майстерність дарували учасникам семінару аматори районного Будинку культури: Народний аматорський ансамбль народної музики «Дударик», фольклорний квартет, ансамбль троїстих музик, учасники драматичного гуртка Володимир Сущ та Анастасія Кудацька з смт Голоби.

   Працівники галузі культури Львівської області висловили велику подяку представникам влади Ковельщини за належну організацію семінару-практикуму, підкреслили надзвичайну важливість і необхідність подібних заходів щодо обміну досвідом діяльності установ культури України.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 840 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]