Головна » Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен

   Під такою назвою вийшла в світ 25 років тому невелика за розміром, але потужна за фактами, брошура відомого на Волині і в Україні письменника і публіциста, історика і краєзнавця, директора Музею історії сільського господарства Волині-скансен Олександра Середюка.

   У сучасних умовах, коли Україна відстоює свободу і територіальну цілісність, важливим є патріотичне виховання дітей та молоді. Учасники Спілки воїнів АТО організували для учнів луцької гімназії №4 та школи с.Прилуцьке військово-патріотичне свято у Музеї історії сільського господарства Волині, що у Рокинях.

   Волинь показала, що є справжнім козацьким краєм. На конференцію «Нові дослідження пам’яток козацької доби в Україні» в м. Києві на базі Центру пам’яткознавства НАНУ було подано аж три наукових роботи волинських музейників, автори яких і презентували їх учасникам конференції.

   Під такою назвою минулої неділі проходило свято весняного рівнодення в експозиції просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району.

   Голова тимчасової комісії обласної ради з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області Вячеслав Рубльов побував у Музеї сільського господарства Волині-скансен та обговорив перспективи розвитку закладу з його директором Олександром Середюком.

   На базі експозиції просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району (за 12 км. від Луцька), у суботу, 19 березня буде відтворено давнє обрядодійство – «Весна іде – мир несе!».

   Нещодавно виповнилось 85 років П.С.Теслюку – керівнику і вченому, якого по праву називають Академікам української картоплі. Напередодні ювілейної дати в залі історії дослідної станції науковці Музею історії сільського господарства Волині-скансену облаштували і відкрили виставку, присвячену Петру Сергійовичу Теслюку.

   Вищий адміністративний суд України зупинив трьохрічну боротьбу луцьких фіскалів із Музеєм історії сільського господарства Волині-скансеном. З музею хотіли стягнути штраф за нібито переліміт каси, який склався у другому кварталі 2011 році. Про це повідомив директор-засновник Музею, автор експозиції Олександр Середюк.

   Директор Музею історії сільського господарства Волині-скансену Олександр Середюк поділився своїми враженнями після відвідання Канади, зокрема, про музей-скансен «Black Creek Pioneer Village», що розташований на околиці Торонто в Онтаріо.

   Днями на Волині відбулися чергові заходи в межах проекту «Схід і Захід: єдність шляхом культурної інтеграції», який реалізовує ініціативна група лучан «Активні громадяни» за сприяння Британської Ради в Україні.

  На запрошення дирекції Музею історії сільського господарства Волині-скансену, що в селищі Рокині Луцького району, екс-народний депутат, голова Української Республіканської партії, багатолітній політв’язень радянських концтаборів, Герой України Левко Лук’яненко відвідав і етно-музей.

   У Музеї історії сільського господарства Волині-скансені, що в селищі Рокині Луцького району відбулося святкування Купала. Це була «Ніч на Купала» в музеї-скансені.

   21 червня у Музеї історії сільського господарства Волині-скансені відбудеться традиційне фольклорно-етнографічне інтерактивне обрядодійство«В ніч на Купала».

   На базі Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району відбулася ІІ-а обласна молодіжна науково-практична краєзнавча конференція «Минуле і сучасне сільського господарства мого краю».

   Під такою назвою напередодні Міжнародного дня музеїв було урочисто відкрито постійно діючу виставку в одному із залів Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району.         

   Рокинівський музей історії сільського господарства Волині-скансен запрошує на урочисте відкриття постійно-діючої виставки «ТРАДИЦІЇ МОЛОЧНОГО СКОТАРСТВА ВОЛИНІ», яке відбудеться 15 ТРАВНЯ 2015 року об 11 год.

   Під такою назвою минулої неділі проходило свято весняного рівнодення в експозиції просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району.

   На базі експозиції просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині-скансен у неділю, 22 березня буде відтворено давнє обрядодійство - «Весна іде – мир несе!».

   Напередодні першої річниці перемоги революції Гідності – Євромайдану у видавництві АРТстудія м. Луцька вийшла друком нова книга «Майдан» (Роздуми про пережите та новітні події української історії) директора Музею історії сільського господарства Волині-скансену Олександра Середюка.  Це уже друге видання, доповнене і перероблене обсягом понад 260 сторінок та багато ілюстроване.

   Святий Андрій, за повір’ям, вважався захисником і провісником людської долі. І тому не дивно, що в Музеї історії сільського господарства Волині-скансен, в експозиції просто неба молоді дівчата вгадували свою долю, як це робили наші предки, свято вірячи, що цієї ночі дізнаються, хто ж буде їхнім судженим.

   Під такою назвою пройшла нещодавно Перша обласна молодіжна краєзнавча науково-дослідна конференція. На базі Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району учні старших класів міста Луцька і Волинського краю презентували свої наукові доробки.

   Нещодавно у Волинській облдержадміністрації проведено конкурс регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції «100 кращих товарів України» у 2014 році. Серед переможців гідне місце посів Музей історії сільського господарства Волині-скансен (директор Середюк Олександр Миколайович) і отримав Диплом у номінації «Роботи та послуги, які виконують або надають у побутовій та виробничій сферах» - Екскурсійні послуги.

   На початку жовтня студенти груп ТЕМ-51 і ТЕМм-51 Луцького національного технічного університету під керівництвом кураторів-тьюторів Олени Пахолюк і Валентини Ткачук відвідали Рокинівський музей історії сільського господарства Волині.

   Музей історії сільського господарства Волині-скансен запрошує взяти участь у козацькій толоці – спорудженні частоколу Волинської Січі...

   Ким була Російська імперія – добром чи злом? Відповіді на ці та багато інших питань можна знайти познайомившись з публіцистичними, художніми творами, статтями, висловами відомих політиків, культурних діячів, політиків, представлених на виставці «УКРАЇНА – РОСІЯ: братерські народи чи потенційні вороги?», яка відкрита у Музеї історії сільського господарства Волині-скансен.

   Книга з назвою «Майдан» напередодні Дня Незалежності України вийшла у видавництві «Арт-студія». Її автор – директор Музею історії сільського господарства Волині-скансену, письменник та публіцист, історик і краєзнавець, отаман «Школи козацького гарту», доктор філософії, член Асоціації незалежних письменників Волині імені Павла Чубинського Олександр Середюк.

   Днями за сприяння Луцького районного центру зайнятості та Рокинівської селищної ради в Музеї історії сільського господарства Волині-скансені відбувся «круглий стіл» на тему «Відкрий для себе Волинь туристичну».

   Новий вид музейних послуг презентували вихованці Волинської обласної громадської організації «Школи козацького гарту» в експозиції просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині-скансені, що в селищі Рокині Луцького району. Про це повідомив директор музею, вчитель Бойового гопака Олександр Середюк.

   У Музеї історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району, відкрили виставку «Революція Гідності». Тут експонуються документальні фото, листівки і плакати, саморобні гасла-заклики мирних мітингувальників Євромайдану проти корумпованого режиму Януковича.

   Співробітники відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області організували для дітей екскурсію у Народний музей історії сільського господарства Волині.

Унікальний музей на Волині „гине” через нестачу грошей.
   Частина музею сільського господарства Волині, що розташована в Будинку культури селища Рокині, знаходиться у жахливому стані, а утримання іншої частини – під відкритим небом – не фінансується взагалі. Про це розповів директор музею-скансену Олександр Середюк під час засідання постійної депутатської комісії Волиньради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 17 грудня.
ТВОРЧІСТЬ: у музеї життя у барвах.
   Нещодавно у Музеї історії сільського господарства Волині-скансен була відкрита виставка творів Олександра Кузнєцова під назвою „Життя на вістрі пензля”.
   Особливістю Музею історії сільського господарства Волині-скансену є те, що він постійно діючий. Для кращого сприйняття дозволяється доторкнутися до експонату, потримати його в руках, спробувати в роботі, покататись на конях, оволодівши навиками верхової їзди, постріляти з козацького лука, отримати майстер-клас з холодної зброї, запекти на живому вогні дичину, скуштувати справжнього козацького кулішу та вареників.
У Рокинівському музеї-скансені реставратори завершили зводити старовинну хату.
   „Квітка!” – так кажуть будівельники, завершивши зводити дім. У Рокинівському музеї історії сільського господарства Волині-скансені квітку на старовинній хатині  встановили реставратори.
У Рокинях створять музей гончарства (ВІДЕО).
   У селі Рокині Луцького району в експозиції просто неба «Козацький зимівник» музею історії сільського господарства Волині з’явився новий експонат.
« 1 2 3 4 »