Головна » 2014 » Квітень » 16 » Пізнавальну екскурсію для дітей організували правоохоронці у Музей історії сільського господарства Волині (ФОТО, ВІДЕО).
13:48
Пізнавальну екскурсію для дітей організували правоохоронці у Музей історії сільського господарства Волині (ФОТО, ВІДЕО).
Пізнавальну екскурсію для дітей організували правоохоронці у Музей історії сільського господарства Волині (ФОТО, ВІДЕО).

   За ініціативи відділу кримінальної міліції у справах дітей Управління Міністерства Внутрішніх справ України у Волинській області у Музеї історії сільського господарства Волині-скансен нещодавно було проведено екскурсію для дітей, які перебувають на профілактичному обліку у відділенні кримінальної міліції Луцького міськвідділу та Луцького райвідділу. Даний захід спрямований для того, аби діти, які мали проблеми із Законом змогли побачити, що альтернатива злочинному життю існує.

   Серед цих дітей є і діти-сироти, напівсироти, і діти позбавлені батьківського піклування, тобто для них відсутній позитивний виховний вплив сім'ї та найближчого оточення. Найбільший та ненайкращий вплив на підлітків мала вулиця. А тому організатори заходу поставили за мету пропаганду здорового способу життя, забезпечення «проблемним» підліткам цікавого та змістовного дозвілля.

   У музеї дітей зустріли начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Петро Петрович Шпига та Олександр Миколайович Середюк, директор молодіжної громадської організації «Школа козацького гарту», який є і засновником і директором Музею історії с/г Волині-скансен.

   – Ми завжди проводили, проводимо і будемо проводити такі акції, – наголосив Петро Шпига. – Такі заходи підіймають патріотичний дух підлітків, викликають повагу до Державних символів та минулого країни загалом. Враховуючи непрості часи для України, любов до Батьківщини і патріотизм наших предків ми повинні прививати молодому поколінню.

   Цікаву та змістовну екскурсію по музею провів Олександр Миколайович Середюк. Він розповів підліткам про історію волинського села, розвиток сільського господарства на Волині в різні періоди, а також про літопис української державності, традиції та обряди. Було продемонстровано відеофільм про діяльність Школи козацького гарту. Юнаки з захопленням споглядали, як майстерно володіють козацьким бойовим мистецтвом їхні ровесники – учні Олександра Миколайовича. Громадська організація Школа козацького гарту, яку він очолює проводить роботу з патріотичного виховання молоді, зосереджуючи увагу на вивченні історії України та процесів державотворення, боротьби та здобуття Україною незалежності, тим самим прививаючи молодим людям гордість за співвітчизників. Виховання у молоді тут ґрунтується на українській національній ідеї.

   По завершенні екскурсії дітей пригостили справжнім кулешем, приготовленим на відкритому вогні, та іншими козацькими стравами.

   Екскурсія пройшла з користю для тих, заради кого вона була організована, бо перед від’їздом хлопці щиро поділились враженнями і виявили бажання приїхати до рокинівського музею ще не один раз.

   Працівники Управління Міністерства Внутрішніх справ України в подальшому планують ряд заходів пов’язаних з виховною роботою проблемних підлітків, адже патріотичне виховання є складовою частиною загального виховного процесу, являє собою систематичну і цілеспрямовану діяльність органів державної влади і громадських організацій з формування у громадян високої патріотичної свідомості, почуття любові до своєї країни. Це дасть можливість зрозуміти підліткам власну співпричетність до творення як сьогодення так і майбутнього.

Наталка Антонова,

науковий співробітник Музею історії с/г Волині- скансен

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 790 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]