Головна » 2015 » October » 11 » Волинські музеї долучилися до проекту «Схід і Захід: єдність шляхом культурної інтеграції»
19:59
Волинські музеї долучилися до проекту «Схід і Захід: єдність шляхом культурної інтеграції»
Волинські музеї долучилися до проекту «Схід і Захід: єдність шляхом культурної інтеграції»

   Днями на Волині відбулися чергові заходи в межах проекту «Схід і Захід: єдність шляхом культурної інтеграції», який реалізовує ініціативна група лучан «Активні громадяни» за сприяння Британської Ради в Україні, – повідомляє ВолиньPost.

   Зокрема, у суботу, 10 жовтня, учасники проекту взяли участь в українських посиденьках з дегустацією української кухні та мотивами фольклору. Заходи відбулися під відкритим небом у Музеї історії сільського господарства Волині-скансені в Рокинях.

   Там для учасників проекту організували дві оглядові екскурсії скансеном, майстер-клас з розмальовування української іграшки, показові виступи козаків (бойовий гопак), виступи гумористів та музикантів, готування українського кулішу, вареників, узвару тощо.

   Втілити ці заходи ініціаторам проекту допомогла Британська Рада в Україні, а також ГО «Фонд місцевого розвитку», яка профінансувала вхід учасників на територію музею, показовий виступ козаків, оренду куренів, а також дегустацію етнічної волинської кухні.

   Учасники проекту мали нагоду також подорожувати теренами історичної Волині. Зокрема, організатори проекту підготували аж три екскурсії для знайомства з культурою історичної Волині. Спершу учасники пішки прогулялися Старим містом у Луцьку, згодом – переїхали в місто Дубно Рівненської області, де побачили замок князів Острозьких XV століття.

   Після цього учасники поїхали до села Тараканів, що неподалік від міста Дубно, й побачили там унікальну оборонну споруду, архітектурну пам’ятку Тараканівський форт.

   Цього ж дня ініціатори проекту організували для учасників перегляд історичних фільмів про Волинь.

   Нагадаємо, що мета проекту – сприяння міжкультурній комунікації та порозумінню між представниками Сходу та Заходу України, зміцнення національної єдності шляхом культурної інтеграції. Учасники проекту – переселенці Сходу, які тепер мешкають на Волині, а також лучани, які виявили ініціативу взяти участь у проекті.

   Всього ж у межах проекту організатори впродовж декількох тижнів реалізовують 4 ініціативи: ознайомлення з історією Волині завдяки публічній лекції історика Оксани Штанько (26 вересня), виїзну одноденну екскурсію маршрутом «Луцьк – Дубно – Тараканів» (3 жовтня), українські посиденьки з дегустацією волинської кухні та мотивами фольклору (музей історії сільського господарства Волині, село Рокині, 10 жовтня).

   Наступних вихідних організатори планують похід учасників проекту до Волинського краєзнавчого музею (17 жовтня).

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 851 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]