Головна » 2015 » February » 14 » Майдан – як світовий феномен
13:42
Майдан – як світовий феномен
Майдан – як світовий феномен

   Напередодні першої річниці перемоги революції Гідності – Євромайдану у видавництві АРТстудія м. Луцька вийшла друком нова книга «Майдан» (Роздуми про пережите та новітні події української історії) відомого на Волині і в Україні, письменника і публіциста, доктора філософії, члена Національної спілки краєзнавців України та Всеукраїнської ліги письменників імені Павла Чубинського, директора Музею історії сільського господарства Волині-скансену, Олександра Середюка. Це уже друге видання, доповнене і перероблене обсягом понад 260 сторінок та багато ілюстроване (більше 100 фото).

    «Майдан» – це виклик епохи, він змінив усіх нас, нашу свідомість та самовизначення. Українська революція Гідності є унікальним явищем в новітній історії, раніше не баченим у світі явищем, що виражена в народному спротиві, цілеспрямованій боротьбі патріотів за волю, євроінтеграцію, гідне життя. Саме на Майдані відродилася українська нація, готова змести корумпове керівництво «баньдюковичів», відстояти достойне життя для себе і майбутнього покоління.

    «Майдан» – це слово стало синонімом Свободи і Незалежності, Гідності і Волі. Займаючи активну життєву позицію, автор небайдуже ставиться до подій, що стрімко відбуваються в сучасній Україні. Він активно відгукується, виступаючи на радіо і телебаченні, в ЗМІ та Інтернеті. З полум’яною реакцією публіциста на злободенне і гаряче сьогодення, автор одночасно перекладає місток у минуле, щоб вияснити причини теперішніх негараздів у нашій країні, серед яких головними залишаються імперський колоніалізм, скалічення нації ленінсько-більшовицьким терором і окупантські зазіхання північного сусіда. Олександр Середюк на переконливих фактах довів, що в Україні давно діють диверсанти і окупанти, замасковані під різними антиукраїнськими рухами та партіями «русского мира».

   У публіцистичних статтях, які автор почав висвітлювати ще за Помаранчевої революції, як репетицію Євромайдану, посилаючись на історичний досвід і джерельну базу, він цілком переконливо показав, що народ має право на повстання, має право мати і застосовувати зброю для свого захисту і Батьківщини. Гострі статті чергуються з ліричним відступом київських та волинських поетів про жертовність «Небесної сотні». Вперше розкрито сакральне слово «Майдан», героїв революції Гідності, які мужньо протистоять окупантам в країні. Надзвичайно актуальну тему розкриває автор в аналітичних статтях «Хочеш миру –готуйся до війни», в якій подає попередження для нинішніх керманичів, «Скільки Росія заборгувала Україні?», «Що таке фашизм і хто воює проти націонал-демократів» тощо.

   Книга є логічним продовженням публіцистичних книг Олександра Середюка «SOS» та «РУХ – Рятуйте хлопці Україну» і стане цікавою та корисною для всіх, хто не байдужий до долі нашої Вітчизни.

Ольга Рогова,

старший науковий співробітник Музею історії  сільського господарства Волині-скансену

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 889 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]