Головна » Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен
Волинський скансен у Рокинях – у десятці найкращих музеїв України (ВІДЕО).
   Музей історії сільського господарства Волині-скансен у Рокинях, увійшов у першу десятку музеїв України з обслуговування і надання екскурсійних послуг. Про це на телеканалі „Нова Волинь” в телешоу „Ранок „Нової Волині” розповів засновник музею, краєзнавець і публіцист Олександр Середюк.
Рокинівський музей запрошує на фотовиставку „Волинська школа лицарства”.
   Музей історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району, запрошує відвідати фотовиставку "Волинська школа лицарства”. Присвячена експозиція десятій річниці діяльності молодіжної громадської організації „Школа козацького гарту”.
   На базі Музею історії сільського господарства Волині-скансену у с.Рокині Луцького району проведено Третю науково-практичну конференцію „Волинь – край козацький”.
   Нещодавно завершила роботу етнографічна експедиція Музею історії сільського господарства Волині – скансен в північно-західні райони нашого краю. В результаті етнографічних розвідок, проведених раніше, в с.Острів’я Шацького району було виявлено незвичайну хату, яка ще з далеку вражала своєю зовнішньою оригінальністю. Обстеживши її, науковці не помилилися: невелика дерев’яна хата була побудована і освячена у 1804 році!
Відбудеться регіональний навчально-вишкільний семінар шаблевого бою „Береженого Бог береже, а козака шабля”.
   За сприяння „Школи козацького гарту”, що діє при Рокинівському музеї історії сільського господарства Волині-скансені, 30-31 березня 2013 року на базі Волинського обласного ліцею з підвищеною військово-фізичною підготовкою відбудеться регіональний навчально-вишкільний семінар шаблевого бою „Береженого Бог береже, а козака шабля”.
Зима у Рокинівському музеї-скансені.
   У Музеї історії сільського господарства Волині-скансені відкрилася фотовиставка, присвячена зимі. На стендах – оригінальні кольорові знімки із зображеннями чарівної природи нашого краю.
На території Рокинівського музею-скансена відкрили єдиний на Волині пам’ятник козакові Мамаю (ВІДЕО).
    У селищі Рокині Луцького району на території місцевого музею-скансена у день Свята Покрови – 14 жовтня – відкрили пам’ятник козакові Мамаю. Ініціатор відкриття скульптури – місцевий краєзнавець, директор місцевого музею історії сільського господарства Волині і засновник Школи козацького гарту Олександр Середюк. Автор пам’ятника – заслужений діяч мистецтв України скульптор Володимир Шолудько.
« 1 2 3 4