Головна » 2013 » Червень » 23 » У Рокинівському музеї відбулося свято козацького духу (ВІДЕО).
21:26
У Рокинівському музеї відбулося свято козацького духу (ВІДЕО).
У Рокинівському музеї відбулося свято козацького духу (ВІДЕО).
У селищі Рокині Луцького району відбулася козацька науково-практична конференція, учасники якої показували, як вправляються зі зброєю.



Участь у конференції взяли науковці та активісти козацького руху з різних областей України, - пише Волинська правда.
Метою конференції було наукове обґрунтування витоків ментальності українського козацтва – серцевини історії України та популяризація героїчного минулого нашого народу.



«Ми не повинні забувати, що засновники Січі і перші гетьмани були родом з Волині. Це – князі Ружинські, князь Дмитро Вишневецький-Байда, князь Костянтин Острозький. Можемо назвати також і Северина Наливайка, і загалом під час Національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького волиняни-українці масово підтримували козацькі війська, вливались у них», – зауважив головний отаман МГО «Козацтво Запорозьке» генерал козацтва і депутат Волинської обласної ради Петро Олешко.



«Для мене відродження і плекання козацьких традицій – це сенс життя. Козацький дух – це, в доброму розумінні, український «гонор», якого нам часто не вистачає, це – героїка нашого народу», – додав гарматний ВГО «Козацьке стрілецьке братство» Володимир Перчук.
Відбулись також показові виступи козацьких бойових мистецтв – бойовий гопак. Спас, Триглав, Хрест – молоді поціновувачі прадавніх вітчизняних бойових мистецтв продемонстрували неабияке вміння володіти своїм тілом та різноманітними видами зброї – шаблею та косою.



«Я займаюсь бойовим гопаком з 9 років, і мені це дуже подобається. Це гартує тіло і дух, і насамперед – це наше прадавнє бойове мистецтво», – розповів 18-річний Роман Ковальчук.
Охочі мали нагоду повправлятися у стрільбі з лука та пістоля, а також посмакувати козацькими стравами.

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 1092 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]