Головна » Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен

Група дітей та педагогів з Донецької області два тижні гостювали в Княгининівській спеціалізованій школі-інтернаті «Центр освіти та соціально- педагогічної підтримки». Під час візиту гості зі Сходу України відвідали історичний музей села Княгининок.

Під таким гаслом відбулося інтерактивне обрядодійство весняного рівнодення в експозиції просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району.

На базі експозиції просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині-скансен у неділю, 18 березня буде відтворено давнє обрядодійство - «Весна іде – мир несе!».

Впевнено заявляє про себе козацьке товариство патріотів із села Гірка Полонка, які, об’єднавшись більше п’яти років тому та створивши козацько-історичний курінь «Чорна рада», будують музей-скансен під відкритим небом «Козацька Січ»

Аби визначитись з пріоритетними напрямками розвитку та спланувати роботу на наступні роки директору музею-скансену в Рокинях слід розробити перспективний план розвитку закладу. Про це йшлося під час робочого візиту голови Волинської облради Ігоря Палиці в музей-скансен

Волинян просять допомогти коштами Рокинівському музею історії сільського господарства Волині-скансені, в якому вчора сталась пожежа. Про це повідомив директор музею Олександр Середюк.

У Рокинівському музеї історії сільського господарства Волині-скансені, що неподалік Луцька, вночі згоріла хата.

Питання щодо виділення з обласного бюджету додаткових коштів для надання фінансової підтримки Музею історії сільського господарства Волині-скансен” буде внесено на розгляд чергової сесії обласної ради.

До депутата Волинської обласної ради звернулась дирекція Музею історії сільського господарства Волині з відповідним клопотанням, суть якого викладена в запиті Віталія Заремби.

Волинське телебачення розповіло про те, як молоді люди з восьми країн світу вивчали українську культуру в Музеї історії сільського господарства Волині-скансені, допомогли облаштувати та відновити музей.

У Рокинях Луцького р-ну розпочав роботу Міжнародний волонтерський табір «Старовинна Волинь – перехрестя культур».

У Музеї сільського господарства Волині-скансені у Рокинях біля Луцька з 30 липня до 12 серпня 2017 року буде діяти міжнародний молодіжний волонтерський табір.

   24 червня у Музеї історії сільського господарства Волині-скансені відбудеться традиційне фольклорно-етнографічне інтерактивне обрядодійство – «В ніч на Купала».

   У селищі Рокині, що за 12 кілометрів від Луцька, діє музей історії сільського господарства Волині-скансен. У семи його залах і просто неба розміщені унікальні експонати

   Рішенням сесії Волинської обласної ради від 02.02.2017 року Музей історії сільського господарства Волині був позбавлений фінансової підтримки на 2017 рік

   Нещодавно завершилась етнографічна експедиція Музею історії сільського господарства Волині-скансену, яка тривала протягом двох тижнів у Любомльському районі.

   Звернення ветерана національно-визвольних змагань, члена Волинського братства ОУН-УПА імені полковника Клима Савури, заслуженого працівника культури України Ростислав Кушнірука щодо долі Рокинівського музею історії сільського господарства Волині-скансену

   На базі експозиції просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині-скансен у неділю, 19 березня буде відтворено давнє обрядодійство - «Весна іде – мир несе!».

   Науковці Музею історії сільського господарства Волині-скансену спільно з бібліотекарем селищної бібліотеки провели годину «Квіти у полі, там де Крути».

   Нова книга вийшла друком в місті Києві у видавництві „ФОП Стебеляк” з оригінальною назвою „Козак Мамай – український Спаситель. Характерники Байда і Сірко”.

   Цей віршик знають ще з дитинства. Зимою цьому унікальному явищу природи радіють старі і малі. Раді йому і в Музеї-скансені, що в селищі Рокині Луцького району.

   Постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму Волинської обласної ради у зв’язку із завершенням терміну дії контракт з директором Музею історії сільського господарства Волині-скансену пропонує провести конкурс на заміщення вакантної посади.

   25 вересня у Музеї історії сільського господарства Волині-скансені, що в селищі Рокині Луцького району, відбудеться свято СВІТОВИДА.

   На базі обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки в м. Луцьку 17 вересня 2016 року буде проведено Регіональний одноденний семінар-практикум на тему: «Актуальні проблеми захисту інтелектуальної власності працівників культури, науки, музеїв, мистецтв та гуманітарної сфери».

   У музеї історії сільського господарства Волині-скансені, що у селищі Рокині Луцького району, нещодавно зустрічали день літнього сонцестояння. Його відзначали наші предки сотні років тому, як свято Купала.

   Депутати Волинської обласної ради на своїй черговій шостій сесії не надали фінансової дотації Музею історії сільського господарства Волині-скансену, що в селищі Рокині Луцького району. Як це було і чому так сталося, в хронологічному порядку розповідає у своїй «сповіді» директор і засновник музею-скансену, автор експозиції Олександр Середюк.

   Цьогоріч Рокинівський музей-скансен не отримав дотації з обласного бюджету. На 2016 рік це мала бути сума в розмірі півмільйона гривень. Для того, аби обласна рада продовжила дотувати заклад, депутати хочуть побачити бізнес-план розвитку

   Не дивлячись на те, що обласна рада своїм рішенням від 19 травня цього року зняла повністю фінансову дотацію Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району, на території експозиції просто неба «Козацький зимівник» розпочаті реставраціно-відновлювальні роботи по спорудженнію ще одного унікального архітектурного об’єкта середини ХІХ століття – «Хати з двірцем»

   У селищі Рокині, що за 12 кілометрів від Луцька, діє Музей історії сільського господарства Волині-скансен. Постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів і цінової політики вирішила, що заклад позбавляють бюджетного фінансування, – повідомляють у новинах Волинської РДНТКУ

Відкритий лист керівникам і депутатам обласної ради від директора і автора експозиції Музею історії сільського господарства Волині-скансен

   Директор Рокинівського музею історії сільського господарства Волині-скансену Олександр Середюк взяв участь у Другій міжнародній зброєзнавча конференції, яка проходила на базі Національного військово-історичного музею України та Національного музею історії України, та поділився своїми враженнями.

   Про творчу і літературну діяльність Олександра Середюка, письменника і публіциста, історика і краєзнавця, козака і громадського діяча - відкрита виставка у виставочному залі Музею історії сільського господарства Волині-скансені, що в селищі Рокині Луцького району.

   Напередодні Дня пам’яті та примирення, присвоєні пам’яті жертв Другої світової війни в одному із залів Музею історії сільського господарства Волині-скансен науковці музею організували виставку під назвою «Ми вистояли, ми витримали, ми – переможемо!».

« 1 2 3 4 »