Головна » 2017 » November » 14 » У музеї-скансені під Луцьком згоріла хата. Підозрюють підпал
11:44
У музеї-скансені під Луцьком згоріла хата. Підозрюють підпал
У музеї-скансені під Луцьком згоріла хата. Підозрюють підпал

У Рокинівському музеї історії сільського господарства Волині-скансені, що неподалік Луцька, вночі згоріла хата. Про це 14 листопада Інформаційному агентству ВолиньPost повідомив директор установи Олександр Середюк.

Він повідомив, що в момент займання хати на господарстві нікого не було, адже він та сторож у адміністративній будівлі музею готувалися до академії з нагоди 40-річчя музейної діяльності Середюка.

"Тому сторожа не було на місці. Коли ми розійшлися: я – додому, він – на роботу, то він до мене зателефонував і каже, що горить хата. Я викликав пожежних, а потім побіг в музей. Ми збивали вогнегасниками вогонь, а потім його загасили пожежники. На жаль, хата частково згоріла", – розповів Середюк.

Щодо причин пожежі, то директор музею вважає, що хату підпалили. "Це зробили рейдери, які місяцями намагаються усунути мене від музею. І раз вони опустилися до такого примітиву, то очевидно, що в них в голові менше думок, ніж в мене ідей", – мовив Середюк.

Пожежники встановлюють причину пожежі на території Музею сільського господарства Волині-скансену. Про це повідомляють у прес-службі ДСНС Волині.

Так, о 20:33 в селі Рокині Луцького району трапилась пожежа у Музеї сільського господарства Волині-скансені. Зайнявся дерев’яний будинок-експонат, критий соломою.

За викликом прибули працівники 2-ї державної пожежно-рятувальної частини та частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька, які о 20:59 локалізували вогонь. О 21:30 працівники ДСНС повністю ліквідували пожежу.

Вогонь знищив 50 метрів даху, 2 метри перекриття, музейні експонати, пошкодив 15 метрів перекриття, стіни.

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 622 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]