Головна » 2017 » November » 26 » Для розвитку музею-скансену в Рокинях потрібен перспективний план
13:12
Для розвитку музею-скансену в Рокинях потрібен перспективний план
Для розвитку музею-скансену в Рокинях потрібен перспективний план

Аби визначитись з пріоритетними напрямками розвитку та спланувати роботу на наступні роки директору музею-скансену в Рокинях слід розробити перспективний план розвитку закладу. Після цього можна буде оцінити масштаб необхідних інвестицій в музей та спланувати роботу на наступні роки. Про це йшлося під час робочого візиту голови Волинської облради Ігоря Палиці в музей-скансен, – повідомляють Волинські Новини.

Попри те, що музей має чималий туристичний потенціал, є чимало невирішених питань, які гальмують його розвиток. Зокрема, потрібно з’ясувати, чи на законних підставах сільські ради віддали ставки, які раніше входили в територію скансену, орендарям.

Також слід вирішити юридичні нюанси з розподілом часток власності по музею відповідно до розміру статутного капіталу. Нині ж частка обласної ради в «Музеї історії сільського господарства Волині – скансен» становить 51%. Ще 49% належить двом приватним особам – 45% директору музею Олександру Середюку і 4% - Тимофію Янко.

В директора музею – амбітні плани щодо розвитку музею. Зокрема, Олександр Середюк вже неодноразово заявляв про бажання створити на територію скансену Волинську Січ. Зі слів директора, комплекс можна використовувати як для покращення туристичного потенціалу області, так і для патріотичного виховання молоді.

Ігор Палиця зазначає, що тут дійсно можна облаштувати туристично-рекреаційну зону, проте для цього керівництво музею має визначитись з пріоритетами та розробити перспективний план розвитку закладу. «Розробіть план розвитку, презентуйте його, і тоді Волинська обласна рада буде приймати рішення», - зазначає Ігор Петрович.

Після з’ясування питань щодо територій скансену та розробки перспективного плану розвитку закладу планують організувати наступну зустріч, аби визначитись скільки музею потрібно коштів і як довести його до ладу.

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 776 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]