Головна » 2017 » August » 2 » У Рокинівському музеї розпочав роботу Міжнародний волонтерський табір (ФОТО, ВІДЕО)
15:20
У Рокинівському музеї розпочав роботу Міжнародний волонтерський табір (ФОТО, ВІДЕО)
У Рокинівському музеї розпочав роботу Міжнародний волонтерський табір (ФОТО, ВІДЕО)

У Рокинях Луцького р-ну розпочав роботу Міжнародний волонтерський табір «Старовинна Волинь – перехрестя культур». З 1-го по 12 серпня на території Музею історії сільського господарства Волині-скансен триватимуть різноманітні роботи, спрямовані на покращення благоустрою історико-культурного об’єкту, у яких візьмуть участь 13 представників із різних країн світу, – повідомляє «Волинська газета».

Молодь з України, Сербії, Польщі, Франції, В’єтнаму, Німеччини, Японії, Туреччини, Чехії та Естонії виконуватиме суспільно корисну роботу для місцевої громади. Так, організатори планують оновити вхід до музею під відкритим небом, перемонтувати призьби, прибрати територію, а, крім того, провести для іноземних гостей ряд майстер-класів народного мистецтва.

Організатори та учасники таборування в смт. Рокині Луцького району

Організували таборування та подбало про насичену культурну програму Міжнародне громадське об’єднання «Волинське братство» та Всеукраїнська асоціація молодіжного співробітництва «Альтернатива-В» за фінансової підтримки Благодійного Фонду «Здоров’я для всіх» та небайдужих меценатів.

Як повідомила перший заступник голови ради МГО «Волинське братство» Жанна Шнуренко, яка народилася в м. Луцьку, і проживає в столиці, метою цього заходу є:

«Привернути увагу влади та громади до цього унікального об’єкту в Рокинях, тому що подібних музеїв в Україні нараховується всього 7. Ми хочемо включити його у всі міжнародні транзитні і туристичні маршрути. Створити своє «Волинське Пирогово», тому й організували міжнародне таборування, тому й будемо стукати в усі двері, щоб їх відчинили, почули нас і, нарешті, взялися за розбудову цього унікального об’єкту!».

Учасники проекту позитивно відгукуються про Волинську землю та з задоволенням беруть участь у майстер-класах. Так, 22-річний Таро з Японії уже спробував себе у ролі женця і разом ще з двома волонтерами зв’язав аж 12 снопів! Уявіть собі це на хвильку, припустивши, що в Японії вам довелося б збирати рис...

Організатори надіються, що ця міжнародна толока стане хорошою традицією для Волинського краю, яка приверне увагу до музейного простору не тільки міжнародних волонтерів, але й наших громадян, які часто живуть поруч із визначними пам’ятками історії, але просто їх не помічають. На цьому наголошував і директор музею Олександр Середюк.

Відео Волинської РДНСТРКУ :

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 743 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]