Головна » 2017 » April » 14 » На Волині може зникнути Музей історії сільського господарства-скансен
09:17
На Волині може зникнути Музей історії сільського господарства-скансен
На Волині може зникнути Музей історії сільського господарства-скансен

Суспільний інтерес до вивчення старожитностей і досі зростає. Молоде покоління повинне знати свої витоки, аби усвідомлювати приналежність до українського народу, його звичаїв і традицій. Познайомитися із пам’ятками архітектури, старовинним побутовим приладдям, реліквіями волинської минувшини можна у Рокинівському музеї історії сільського господарства Волині-скансен, який розпочав свою діяльність ще у 1979 році. Однак, нині існування цього закладу, як і його експонатів, під загрозою та потребує втручання виконавчої вертикалі влади. Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Так, рішенням сесії Волинської обласної ради, яка відбулась 2 лютого 2017 року, Музей історії сільського господарства Волині позбавлений фінансування на поточний рік попри те, що при формуванні бюджету на поточний рік облдержадміністрацією таки були закладені кошти на утримання Музею у рамках діючої програми. Обласна рада ж таку пропозицію не підтримала. Про це йдеться у листі, який надійшов до облдержадміністрації від дирекції закладу.

– Рішенням сесії Волинської обласної ради від 02.02.2017 року Музей історії сільського господарства Волині був позбавлений фінансової підтримки на 2017 рік, передбаченої Регіональною програмою розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016-2020 роки, – зазначено у листі.

Через недофінансування, працівники Музею також змушені шукати альтернативне місце роботи, аби отримувати дохід. За поданою інформацією в.о. директора закладу Олександра Середюка, станом на 01.04.2017 року, залишився лише один працівник, що поєднує виконання обов’язків в.о. директора, екскурсовода, науковця, робітника і сторожа

Відтак, керівництво Музею звертається до Волинської обласної ради та облдержадміністрації з метою передбачення фінансування культурного осередку та збереження його експонатів.

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 1282 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]