Головна » 2017 » September » 28 » Музею-скансену пропонують виділити майже 7 мільйонів гривень з обласного бюджету
13:22
Музею-скансену пропонують виділити майже 7 мільйонів гривень з обласного бюджету
Музею-скансену пропонують виділити майже 7 мільйонів гривень з обласного бюджету

До депутата Волинської обласної ради звернулась дирекція Музею історії сільського господарства Волині з відповідним клопотанням, суть якого викладена в запиті Віталія Заремби.

«За 12 кілометрів від обласного центру в смт. Рокині Луцького району розміщена експозиція музею-скансен, яка включає понад 171 тисячу кв.м. Складається вона з двох музеїв: стаціонарної експозиції у приміщенні Рокинівського будинку культури та експозиції просто неба - «Козацький зимівник». Це перший в Україні музей-скансен, що виник саме в Лесиному краї, де нині діє унікальна виставка і на перспективу планують звести Волинську Січ. Заснувало при музеї молодіжну громадську організацію «Школу козацького гарту», де юнаки навчаються Бойовому Гопаку, що, в свою чергу, виховує справжніх патріотів-націоналістів.

В Україні на сьогоднішній день нараховується 7 великих та середніх за площею музеїв просто неба, в тому числі, Рокинівський музей-скансен.

До нього, як до духовного осередку, горнеться не лише Волинь, а й гості із сусідніх областей та зарубіжжя. Музей став об’єктом міжнародних туристичних маршрутів, увійшов у першу десятку музеїв України по наданню екскурсійних послуг. Волинська обласна державна адміністрація нагородила Музей Дипломом лауреата Переможця у Всеукраїнському конкурсі якості продукції (товарів, робіт, послуг) в номінації «Екскурсійні послуги».

Саме музеї є чи не головним фундаментом національної безпеки України та національно-патріотичного виховання молоді та психологічним забезпеченням всіх економічних реформ.

Виходячи з вищевикладеного, з метою недопущення та закриття науково-культурного і пропагандистського закладу прошу:

1. Сприяти у відновленні фінансової підтримки Музею на 2017рік в сумі 823тис 383 грн. (в т.ч. - 632836,00грн - зарплата; 139224,00 - єдиний соціальний внесок; 51323,00 - оплата за електроенергію, згідно штатного розпису).
2. Для розвитку музею на 2017-2020 роки - 5 млн 954 тис.грн. відповідно до Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016-2020 роки", – йдеться у запиті Віталія Заремби до голови ОДА.

Джерело: Волинська обласна рада

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 703 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]