Головна » 2015 » August » 28 » ГЕРОЙ УКРАЇНИ В МУЗЕЇ-СКАНСЕНІ
14:10
ГЕРОЙ УКРАЇНИ В МУЗЕЇ-СКАНСЕНІ
ГЕРОЙ УКРАЇНИ В МУЗЕЇ-СКАНСЕНІ

   З нагоди презентації нової книги Олександра Середюка «Злий геній – вождь тероризму» на Волинь приїхав екс-народний депутат, голова Української Республіканської партії, багатолітній політв’язень радянських концтаборів, Герой України Левко Лук’яненко.

   Організатори Всеукраїнського фестивалю патріотичної пісні «Бандерштат» запросили Левка Григоровича і собі на свято. Відомий політичний і громадський діяч виступив перед молоддю на гутірці і презентував книгу Олексанра Середюка, головним рецензентом якої став. Глибоко оцінивши цю монографію, він дав високу оцінку даному твору, сказавши, що: «Книжку доктора філософії О.Середюка можна поставити в один ряд із дослідженнями Володимира Білінського «Країна Моксель» та Павла Штепи «Московство. Ці славні українці досліджують Московщину з позиції української історичної правди, чим допомагають хохлам і малоросам прозріти й повернутися в лоно українства. Їхня увага зосереджена на дослідженні минулого Московщини. О.Середюк досліджує події XX сторіччя. Це ближче до сучасності і як таке зацікавить більшу кількість українців, отже підготує і озброїть їх для патріотичного просвітянства та ідеологічної боротьби супроти московського шовінізму та його нового виплоду, так званого, «Русского мира».

   О.Середюк відкриває завісу з таємниць біографій провідників російської революції та особистісні мотиви їхньої кровожадної діяльности. Читач зустріне в книжці масу вельми цікавих фактів, що їх комуністична імперія ретельно ховала від народу. Злочинці бояться денного світла. Це світло створив автор книжки і показав те, що українці не знали. А пізнавши тепер, по-іншому поглянуть на Московщину та українську трагедію XX сторіччя».

   А на другий день, на запрошення дирекції Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району, Левко Лук’яненко відвідав і цей етно-музей.

В церкві-каплиці

   Майже годину він оглядав зал «Історії української державності» (аналогів якого немає на Україні). Біля багатьох вітрин експозиції Левко Григорович зупинявся і доповнював розповідь екскурсовода і директора цікавими фактами з державотворення, безпосереднім учасником яких був сам.

   Оглянувши стаціонарну експозицію Музею, а це 7 залів, Герой України зробив пам’ятний запис у «Книгу відгуків Музею» такого змісту: «Відвідав з друзями Музей історії сільського господарства Волині-скансен. Приємно здивований величезним багатством зібраного первинного методичного матеріалу та експонатів, які опису й літератури дають переконливість і справжньої справедливості. Дякую Директору й організатору Музею Олександру Середюку за величезну працю та підтримку в чудовому стані. 1.08.2015р. Л. Лук’яненко».

   Потім делегація на чолі з Левком Григоровичем перейшла в експозицію просто неба – «Козацький зимівник». Цікаві експонати архітектурних стародавніх будов повертали відвідувачів у давнє ХІХ століття. Особливими спогадами ділився і його побратим по національно-визвольній боротьбі Дмитро Себій.

В хаті 1804 р.(розповідає провідний науковий співробітник Ганна Яківна Середюк)

Науковий співробітник Ольга Рогова з Л.Лук’яненком

   Завершилась екскурсія смачним козацьким обідом в одній із осель та фото на згадку. Працівники Музею подарували Левку Лук’яненку свою друковану історичну та краєзнавчу продукцію з іменним підписом автора книги «Лицарі Сонця» Олександра Середюка.

В Музеї-скансені з друзями-побратимами

Ольга Рогова,

науковий співробітник музею

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 953 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]