Головна » Архів матеріалів
   5 лютого у меморіальній експозиції «Шевченківська світлиця Миколи Куделі» Волинського краєзнавчого музею відбулось тематичне заняття «Образ жінки в житті й творчості Т.Г.Шевченка», присвячене 200-й річниці від дня народження відомого українського поета.


Науково-освітні заходи,
приурочені 165–річчю від дня народження
Олени Пчілки,
які будуть проводитися у музеї
   Сторінки славетної історії Волині ожили під час історичної години, яку організували історики й краєзнавці нашого краю для студентів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою з нагоди звільнення Луцька від німецько-фашистських загарбників. Захід відбувся 3 лютого у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.
   У галереї мистецтв Ковельського історичного музею відкрито виставку графіки молодої художниці Альони Федік. Роботи ковельчанки, випускниці Львівської академії друкарства отримали відзнаки багатьох міжнародних виставок. Зокрема в Китаї, Польщі та Нідерландах. Відтепер їх по-належному зможуть оцінити й земляки художниці, яка робила свої перші кроки в мистецтві саме у Ковелі.
   Державний історико-культурний заповідник «Тустань» запрошує майстрів народного мистецтва взяти участь у проекті "Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом”. Проект буде відбуватись в лютому-березні 2014 р. у Карпатах, поряд із Державним історико-культурним заповідником "Тустань” та Національним природним парком "Сколівські бескиди” в с.Урич, Сколівського району, Львівської області.
У зв'язку із подіями у державі організатори перенесли проект в часі реалізації на два тижні, тому прийом заявок від ремісників продовжили до 9 лютого.
   У Луцькому слідчому ізоляторі нещодавно відкрилася виставка, організована Волинським краєзнавчим музеєм на тему «Леся Українка і Волинь».
„…І слава їх встає не вмерши,
    Ятрить крізь відстані і час…”
під такою назвою у Нововолинському народному історичному музеї відбувся урок пам’яті, присвячений героям Крут.
   29 січня у меморіальній експозиції «Шевченківська світлиця Миколи Куделі» Волинського краєзнавчого музею відбулась акція «Рушник Великому Тарасу».
   29 січня у Волинському краєзнавчому музеї відбувся урок пам’яті «Щоб пам’ять вічною була…», приурочений 70-ій річниці визволення міста Луцька від німецько-фашистських загарбників у роки Другої світової війни (1939-1945 рр.).
   У телевізійних новинах Волинської ОДТРК від 28 січня розповіли про початок визволення волинського краю від фашистських окупантів та показ цих подій у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.

   Волинський краєзнавчий музей запрошує 6 лютого о 13 годині на відкриття персональної виставки лучанки Олесі Іщук

Мовою витинанки.

   На виставці експонуватиметься близько 70 робіт, виконаних техніками „витинанка” та „аплікація”. Твори Олесі Іщук сповнені образністю, емоційністю та спонукають до роздумів.

   У форматі науково-просвітницької діяльності Художній музей започатковує новий цикл культурно-мистецьких акцій під назвою «Не забуті імена». Мета: вивчення та популяризація мистецької діяльності, творчої спадщини художників Волині. Перша, із цілої низки запланованих заходів, присвячена волинському художнику Олександру Валенті (1944 – 1997), 70-річний ювілей якого Волинь буде відзначати 16 лютого.
   Більше трьох років у Луцькій гімназії № 4 імені Модеста Левицького діє невеликий музей народознавчого профілю «Світлиця».
У Волинському краєзнавчому музеї вшанували пам’ять жертв Голокосту (ВІДЕО).
   На вшанування пам’яті загиблих від Голокосту на Волині 24 січня у Волинському краєзнавчому музеї відбулась історична година «Від історії до живого свідка: розповідь очевидців Голокосту».
Інформаційний лист

На допомогу вчителям
та учням учбових закладів 
 
До 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка
Волинський краєзнавчий музей
пропонує:
Музейні заходи до Дня визволення Луцька від німецько-фашистських загарбників.
Інформаційний лист
На допомогу вчителям
та учням учбових закладів  
До Дня визволення Луцька
від німецько-фашистських загарбників
Волинський краєзнавчий музей
пропонує:

Волинь в Українській революції 1917-1921 років (ВІДЕО).
   У Волинському краєзнавчому музеї працівниками відділу новітньої історії до Дня Соборності та Свободи України створено виставку «Волинь в Українській революції 1917-1921 років». На ній представлені матеріали з фондів музею, які ілюструють державотворчий процес на Волині у часи становлення Української Народної Республіки та Української Держави Павла Скоропадського.
Урочиста презентація Художнього музею у Луцьку для друзів та шанувальників мистецтва (ВІДЕО).
   14 січня на свято Василя у Художньому музеї м. Луцька (відділі Волинського краєзнавчого музею), що у Замку Любарта, відбувся урочистий прийом друзів музею та шанувальників мистецтва на честь відкриття й освячення його відремонтованого приміщення та нової експозиції.
Волинь у дослідженнях археологів (ВІДЕО).
   20 січня у Волинському краєзнавчому музеї відбулась історична година „Волинь у дослідженнях археологів”, присвячена до 180-річчя від дня народження В.Б.Антоновича та 105-ої річниці від дня народження Я.Ю.Фіцке.
Нагородили проектанта реставрації Художнього музею у Луцьку.
   Директора архітектурно-проектного бюро «Прайд», головного інженера проекту реставрації Шляхетського будинку в Луцькому Замку Любарта Василя Дузь-Крятченка нагороджено Почесною грамотою Волинської облдержадміністрації.
   У Волинському краєзнавчому музеї, під час етнографічної години „Зимова обрядовість та звичаєвість волинян” з циклу заходів „Готуємося до різдвяних свят”, відбулася зустріч з етнографом Аллою Дмитренко та фольклористом Олександрою Кондратович. Присутні дізналися як на Волині відзначали Різдвяні свята – Різдво, Старий Новий рік (Василя) та Водохреще.
   17 січня у Музеї волинської ікони пройшли „Різдв’яні зустрічі”. Шанувальники класичої музики могли насолодитися грою камерного оркестру „Ренесанс” Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського.




В І Т А Є М О !
   Презентація книги «Воєнна історія Волині. Том 1. Давня доба – кінець XVIII століття», що видана за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» у рамках програми «Культура та духовність – головне багатство лучан», відбулася 16 січня у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.
   16 січня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття виставки викладача Львівської Національної академії мистецтв Ніни Петруніної «У полоні скла».
„Музейна Коляда” в Затурцях.
   Ось уже впродовж трьох років Затурцівський меморіальний музей В'ячеслава Липинського гостинно розчиняє двері нашим односельцям та гостям, запрошуючи до участі у різдвяно-новорічному дійстві „Музейна Коляда”.
Запрошують до участі у п’ятій науковій конференції „Волинський музей: історія і сучасність”.
   Волинський краєзнавчий музей з нагоди свого 85-річчя проводить у травні-червні 2014 року V наукову конференцію „Волинський музей: історія і сучасність”.
Затурці запрошують на музейну коляду.
   14 січня о 14.00 годині в Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбудеться традиційний святковий різдвяно-новорічний захід „Музейна Коляда”.
Правоохоронці влаштували волинським школярам екскурсію до Маневицького музею.
   На екскурсії із правоохоронцями в музеї побували маневицькі школярі. Візит у Маневицький краєзнавчий музей, цікаві розповіді з історії рідного краю – таку програму підготували підліткам, котрі опинилися в полі зору правоохоронців.
   26 грудня 2013 року Любомльський краєзнавчий музей відзначив свій 40-річний ювілей. Волинська ОДТРК у новинах 10 січня 2014 року показало сюжет про цю подію.
   Який новорічно-різдвяний подарунок можна зробити власноруч? Відповідь на це питання отримає кожен, хто відвідає виставку „Новорічний подарунок” у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї, традиційно зорганізовану спільно з Будинком дитячої та юнацької творчості.
Барви „Зимового калейдоскопу” у Ковельському музеї (ВІДЕО).
   Експозицію творчих робіт юних художників, учасників традиційного конкурсу дитячого малюнка „Зимовий калейдоскоп”, у ці дні можна оглянути в галереї мистецтв Ковельського історичного музею. Виставка буде цікавою і для дорослих, адже дає можливість зосередитись на прекрасному.
   8 січня в актовій залі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки відбулося Різдвяне свято „Небо і земля нині торжествують”. Воно продовжило давню Косачівську традицію „вряджати ялинку” для колодяжненських дітей, причому й самі діти брали участь у дійстві.
   У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулося засідання координаційного комітету з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на Волині 100-річчя початку Першої світової війни.
   Традиційно у колишньому маєтку Косачів, батьків Лесі Українки, який нині став меморіальним музеєм письменниці та її славного роду, проводять свято "Різдво у Косачів”. Навіть із Сан-Ремо, де лікувалася, Леся у 1903 році писала: "А все ж воліла б бути на Різдво у  Колодяжному”...
« 1 2 ... 63 64 65 66 67 ... 93 94 »