Головна » 2014 » Лютий » 3 » Постаті таємничого неба Альони Федік у Ковельському музеї (ВІДЕО).
21:37
Постаті таємничого неба Альони Федік у Ковельському музеї (ВІДЕО).
Постаті таємничого неба Альони Федік у Ковельському музеї (ВІДЕО).
У галереї мистецтв Ковельського історичного музею відкрито виставку графіки молодої художниці Альони Федік. Роботи ковельчанки, випускниці Львівської академії друкарства отримали відзнаки багатьох міжнародних виставок. Зокрема в Китаї, Польщі та Нідерландах. Відтепер їх по-належному зможуть оцінити й земляки художниці, яка робила свої перші кроки в мистецтві саме у Ковелі, – повідомляє Телевізійний Центр Ковель.
Вона довго вагалась, ким бути? Дівчині подобалося малювати, але її вабила й кар'єра військового. Зрештою, перемогла жіночість. Можливо, саме тому її "Постаті таємничого неба” – переважно жінки. По-своєму загадкові. Витончені. Неповторні.
"Жінка – це завжди таємниця, щось непередбачуване... Це настрій, мить. Тому в моїх роботах саме жіночі постаті”, – говорить художниця.
Графічні роботи Альони Федік виконані в класичній техніці глибокого друку – офорті. Тим, хто прийшов на відкриття виставки, не лише показали міні-верстат, на якому працює художниця, а й розповіли про світові традиції офорту – техніки, запозиченої від майстрів ужиткового мистецтва.
"В часи, коли творили такі видатні художники як А.Дюрер, Ж.Калло, Рембрант офорт набув значної популярності та набув найвищого розквіту. В Україні розвиток цієї техніки пов'язаний з іменами таких митців як Тарас Шевченко, Левицький, Олена Кульчицька...”, – розповідає науковий співробітник Ковельського історичного музею Василина Столярчук.
У Ковелі Альона Федік представила графічні роботи, створені протягом року навчання в Львівській академії друкарства, де художниця й освоїла складну техніку офорту. А свої перші кроки до визнання дівчина робила в Ковелі: на уроках малювання в загальноосвітній школі, а згодом – навчаючись в дитячій художній школі.
"Вона з дитинства мала глибокий внутрішній світ і майстерно відтворювала всі образи, які фантазувала, засобами живопису та графіки. Я щиро радію з того, що сьогодні Альона стала таким сильним і визнаним художником...”, – говорить вчитель образотворчого мистецтва Ковельської ЗОШ №12 Людмила Ляшук.
Сьогодні Альона – постійний учасник художніх виставок не лише в Україні, а й за кордоном. Її роботи отримали відзнаки багатьох міжнародних мистецьких форумів. Зокрема в Китаї, Польщі та Нідерландах.
"Отримала одну відзнаку, другу – і все більше хочеться брати участь в нових виставках. Це також надихає ...”, – радіє художниця.
І хоча в рідному місті роботи Альони Федік на публічний показ виставляються не вперше, саме нинішня виставка найбільш повно та різноманітно представляє творчий доробок художниці.
"Українці – культурна, освічена, європейська нація. І саме творчість Альони Федік – ще один тому доказ...”, – говорить голова Ковельського художнього товариства Геннадій Сарапін.
Виставку "Постаті таємничого неба” художниці Альони Федік можна буде оглянути в галереї мистецтв впродовж місяця.
Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 836 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]