Головна » 2014 » Лютий » 3 » Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом (ОНОВЛЕНО).
21:02
Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом (ОНОВЛЕНО).
Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом (ОНОВЛЕНО).
Державний історико-культурний заповідник «Тустань» запрошує майстрів народного мистецтва взяти участь у проекті "Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом”.



Проект буде відбуватись в лютому-березні 2014 р. у Карпатах, поряд із Державним історико-культурним заповідником "Тустань” та Національним природним парком "Сколівські бескиди” в с.Урич, Сколівського району, Львівської області.



В програмі проекту передбачається участь 3-ох майстрів з наступних видів народного мистецтва: бондарство/різьба, ткацтво, гончарство. Кожен з майстрів  протягом тижня буде мати можливість творчо працювати в відреставрованій бойківській хаті, проводити майстер-класи для місцевого населення та відвідувачів заповідника «Тустань».



Також щотижня відбуватимуться авторські зустрічі з майстрами, а в кінці проекту запланована підсумкова виставка результатів творчої практики учасників.
 
Умови участі
 
Організатори забезпечують:
– транспорт (доїзд) Львів – Урич – Львів;
– проживання у сільській хаті;
– харчування (3 рази на день);
– матеріали, інструменти та обладнання для майстер-класів;
– можливість створювати власні вироби у вільний від майстер-класів час (які автор залишає собі);
– можливість реалізації власних виробів через сувенірну крамницю Заповідника.
Необхідні навички кандидатів:
– досвід роботи в обраній сфері;
– досвід проведення майстер-класів або роботи з учнями (бажано);
– готовність працювати на основі прикладів традицій бойківського мистецтва.
 
Про проект
 
Проект «Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом» був розроблений працівниками ДІКЗ «Тустань» як результат участі у семінарській програмі «ProMuseum: Розвиток ресурсної бази та модернізація музейної галузі України». Заходи в рамках проекту спрямовані зацікавити місцевих жителів народними ремеслами та показати перспективи їх розвитку в регіоні. Участь в проекті дасть можливість адаптуватись під швидкі зміни сучасного світу не втрачаючи автентичності власного регіону.
Мета – допомогти учасникам пройти шлях від усвідомлення культурного ресурсу і туристичного потенціалу місцевості до ознайомлення з можливими формами співпраці громади і Заповідника, як запоруки сталого економічного розвитку регіону.
Детальніше про проект можна прочитати тут.
 
Заявка на участь
 
Просимо надсилати заповнену аплікаційну форму та 3-5 фото авторських виробів на електронну скриньку [email protected] до 9 лютого, 18:00. Про результати відбору ми повідомимо всіх заявників 4 лютого. Аплікаційну форму можна завантажити на нашому сайті - https://tustan.ua/novyny/narodni-maystry/.
Організатори: ДІКЗ "Тустань”, ЛОГО "Тустань” в рамках проекту ProMuseum за підтримки МФ "Відродження”, МБФ "Україна 3000″ та ГО "Український центр розвитку музейної справи”
Партнери: ВГО "Бойківське етнологічне товариство”, Львівський інститут економіки і туризму, Львівська національна академія мистецтв, туристичний інтернет-каталог "Карпати.info”, інтернет-портал "Бойкосвіт”, ГО "Калиновий рай”.
 
Контакти: Катерина Гай, 093 93 10 582
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 748 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]