Головна » 2014 » Лютий » 3 » У ЛУЦЬКОМУ СІЗО ВІДКРИЛАСЯ МУЗЕЙНА ВИСТАВКА „ЛЕСЯ УКРАЇНКА І ВОЛИНЬ”.
17:58
У ЛУЦЬКОМУ СІЗО ВІДКРИЛАСЯ МУЗЕЙНА ВИСТАВКА „ЛЕСЯ УКРАЇНКА І ВОЛИНЬ”.
У ЛУЦЬКОМУ СІЗО ВІДКРИЛАСЯ МУЗЕЙНА ВИСТАВКА „ЛЕСЯ УКРАЇНКА І ВОЛИНЬ”.
У Луцькому слідчому ізоляторі нещодавно відкрилася виставка, організована Волинським краєзнавчим музеєм на тему «Леся Українка і Волинь», – повідомляє Управління Державної пенітенціарної служби у Волинській області. Минулоріч на Волині проходили масштабні культурні заходи з нагоди вшанування пам’яті нашої славетної землячки, письменниці, публіциста, громадського діяча - Лесі Українки. Дитинство та юність поетеса провела саме у волинському краї.
З культурно-просвітницькою та виховною метою для персоналу, засуджених господарчої обслуги Луцького СІЗО було організовано виставку, присвячену життю та творчості Лесі Українки на Волині.



Заступник начальника слідчого ізолятора із соціально-виховної та психологічної роботи підполковник внутрішньої служби Віталій Байковський виступив із вступним словом перед засудженими господарської обслуги щодо співпраці установи з обласним краєзнавчим музеєм та мети демонстрації виставки. Науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Тетяна Тищенко провела детальну екскурсію по експозиції. Розповідь зацікавила засуджених, вони слухали з великою увагою. Після прочитаної лекції засуджені задавали питання науковому співробітнику щодо проживання Лесі Українки у Луцьку, Колодяжному, створення її перших творів та їх публікації. Також виставку мали змогу переглянути неповнолітні ув’язнені.



Співпраця керівництва слідчого ізолятора та краєзнавчого музею триває уже багато років поспіль. Зокрема, минулоріч для засуджених та ув’язнених слідчого ізолятора демонструвалися пересувні виставки Волинського краєзнавчого на теми «Волинь і Чорнобиль», «Волинь у Другій світовій війні».
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 678 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]