Головна » 2014 » Січень » 28 » Визволення Волині від фашистських окупантів (ВІДЕО).
17:32
Визволення Волині від фашистських окупантів (ВІДЕО).
Визволення Волині від фашистських окупантів (ВІДЕО).
28 січня далекого вже 1944 року розпочалося визволення волинського краю від фашистських окупантів з бою під селом Старий Чорторийськ Маневицького району. І тривали бої півроку – із січня до липня. Як розповів директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Ігор Пасюк, було кілька наступальних операцій, що змусили загарбників відійти за річку Буг. Інші великі наступальні операції, що закарбувалися в історії Волині – Ковельська, Поліська та Львівсько-Сандомирська, – повідомляє Волинська ОДТРК.
Під час визволення Волині тут базувалися усі роди військ. Активними були дії і партизанів, і вояків УПА. Ігор Пасюк розповів: подвиги авіації, що тут дислокувалась, ввійшли в основу радянського фільму «В бій ідуть одні старики».
В музеї військової техніки зберігається раритетні спогади генералів та командирів, які визволяли Волинь. Фонди поповнюють і самі мешканці краю: приносять військову атрибутику, медалі, зброю та архівні матеріали. До справи долучаються і народні депутати.

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 829 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]