Головна » Волинський краєзнавчий музей

18 червня представниця Українського інституту національної пам’яті на Волині Леся Бондарук передала до фондів Волинського краєзнавчого музею архів волинянина, оунівця Михайла Чигрина.

Ветеран 72-ої окремої механізованої бригади Андрій Павлюк із Житомирщини подарував Волинському краєзнавчому музею прапор свого підрозділу.

Україна готується до відзначення Дня Конституції, готуються до цього свята й у Волинському краєзнавчому музеї, де зовсім скоро відкриють тематичну виставку. Про це розповіла Яна Лис – старша наукова співробітниця науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині Волинського краєзнавчого музею, у телепрограмі «Ранок LIVE».

Про це розповіла Оксана Важатко – директорка Волинського краєзнавчого музею, 12 червня у випуску телепрограми «Ретро-Волинь».

Волинський краєзнавчий музей незабаром матиме архів оунівця із села Жидичин.

Волинський ювелір Тарас Янюк на прохання науковців Волинського краєзнавчого музею відтворив «давньоруську лунницю» за допомогою знайденої археологами форми для виливання прикраси. Презентація жіночого амулету відбулася у музеї.

 

Волинський краєзнавчий музей

13 червня

запрошує на «Вихідний в музеї»!

На базі Волинського краєзнавчого музею відбулись практичні заняття з історії України для студентів Луцького педагогічного коледжу та Волинського медичного інституту.

13 червня о 14 годині Музей історії релігії (Палац Потоцьких) запрошує на урочисте відкриття виставки «Між Сходом і Заходом. Релігійний живопис XVIII–XIX ст. з колекції Волинського краєзнавчого музею».

У Волинському краєзнавчому музеї відбулось відкриття персональної виставки «Очі волинської журналістики. Ностальгія». Вона приурочена до професійного свята працівників засобів масової інформації – Міжнародного дня журналіста.

У рамках Луцької літературної резиденції «Місто натхнення», на території «Музейного дворика» Волинського краєзнавчого музею у четвер, 3 червня о 18.30 відбудеться зустріч з письменником Максом Кідруком.

3 червня об 11:00 Волинський краєзнавчий музей запрошує на інтерактивну екскурсію для дітей «Мандруємо століттями: дитяча народна іграшка».

У Луцьку презентували книги про російсько-українську війну і волонтерство. Авторки видань розповіли про особливості написаних історій під час зустрічі у Волинському краєзнавчому музеї.

Нещодавно вийшла з друку монографія Валерія Самолюка, Григорія Охріменка, Світлани Локайчук, Наталії Скляренко та Уляни Джаман «Старожитності басейнів Стиру та Горині», розрахована на широке коло читачів: науковців, студентів, краєзнавців, шанувальників праісторії рідного краю.

З нагоди Міжнародного дня музеїв Волинський краєзнавчий музей отримав щедрий дарунок від давнього товариша, колекціонера та експерта Сергія Мельника. Це книга: Михайло Драгоманов «Два учителі». – Львів, 1902 р.

На базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, філії Волинського краєзнавчого музею, за сприянням управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, проведено семінар-практикум для музейних працівників області на тему «Музей – бренд ідентичності громади».

З нагоди Міжнародного дня музеїв, Всесвітнього дня вишиванки, 150-річчя від дня народження Лесі Українки студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки провели у Волинському краєзнавчому музеї квест-екскурсію «Вишиванка: традиція чи модний тренд?».

Відзначити професійне свято до Волинського краєзнавчого музею приїхали не тільки працівники філій цього закладу, а й історики та щирі поціновувачі роботи музейників. Святкове дійство відбулося 18 травня.

Відкриття «Музейного дворика» в обласному краєзнавчому музеї стало новинкою цьогорічного Дня музеїв у Луцьку.

Напередодні Міжнародного дня музеїв у Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставка гончарних виробів волинського майстра народної творчості Миколи Полякова під назвою «Від ремесла до творчості».

З нагоди Міжнародного дня музеїв у Волинському національному університеті імені Лесі Українки за участі волинських музейників відбувся круглий стіл «Професійна майстерність екскурсовода: з практичного досвіду випускників факультету історії, політології та національної безпеки ВНУ імені Лесі Українки».

Богдан Зек – кандидат історичних наук, історик, завідувач науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині Волинського краєзнавчого музею, про відзначення Дня пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

14 травня Волинський краєзнавчий музей спільно з кафедрою музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки проводить з нагоди Міжнародного дня музеїв Одинадцятий круглий стіл «Музей традиційний та інноваційний».

З метою найбільш повного та ефективного обслуговування відвідувачів музеїв та надання екскурсійних послуг на період туристичного сезону з 11 травня встановлено новий розпорядок роботи експозицій Волинського краєзнавчого музею, його відділів та філіалу для обслуговування відвідувачів.

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки «Український визвольний рух 40-50 років ХХ ст.: Волинь–Поділля», в основі якої – матеріали (159 предметів), надані на тимчасове експонування Волинським краєзнавчим музеєм: агітаційні листівки, світлини членів ОУН, вояків УПА, художні роботи.

Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про культуру» щодо загальних засад надання населенню культурних послуг.

Галерею просто неба у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, створено на основі етнографічних студій. Спільний проєкт департаменту культури Луцької міської ради та Волинського краєзнавчого музею «Сонячна колекція» став можливим завдяки дослідженням художниці Ірини Михалевич.

Волинський краєзнавчий музей і кафедра музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки 14 травня проводять Одинадцятий круглий стіл на тему «Музей традиційний та інноваційний».

Статті та заявки до участі приймаються
до 5 травня!

Напередодні сумних роковин Волинському краєзнавчому музею було передано речі, які належали батькам знаної волинянки, краєзнавиці, майстрині аматорського кіно та художньої фотографії Ірини Олександрівни Левчанівської (1913-2011).

Сюжет «Туристичний ГІД» з телепередачі «Добрий ранок» ТРК «Аверс» від 29 квітня про виставку авторських і традиційних писанок Катерини Кримковської у Волинському краєзнавчому музеї.

Сюжет «Туристичний ГІД» з телепередачі «Добрий ранок» ТРК «Аверс» про екскурсію-казку «Ой, Весна-красна, що ти нам, Веснонько, принесла!» із циклу «Чарівні пори року», яку проводять для дітей у відділі природи Волинського краєзнавчого музею.

У Волинському краєзнавчому музеї експонується фотодокументальна пересувна виставка «Чорнобильський слід на Волині. Наслідки аварії на Чорнобильській атомній електростанції».

« 1 2 3 4 5 ... 67 68 »